Acasă Actual Târgu Neamț și gunoaiele: ”Vom mări sancţiunile!”

Târgu Neamț și gunoaiele: ”Vom mări sancţiunile!”

Din ce în ce mai mulţi cetăţeni din Târgu Neamţ se plâng că, în mod constant, persoane de etnie romă scormonesc prin gunoaie, dar şi români care aruncă gunoaie în locuri nepermise. Aşa se face că, la nici două zile după ce angajaţi ai societăţii Rossal au înlocuit containerele, cu altele spălate, după ce au curăţat şi dezinfectat platforma de de gunoi de pe str. Aleea Zimbrului din oraș, locul era plin de gunoaie împrăştiate.

Locuitorii din zonă spun că de vină sunt romii, care scormonesc în gunoaie. Autorităţile locale fac apel la cetăţeni, să sesizeze, la cele trei numere de telefon, atunci când observă persoane care scormonesc în gunoaie sau le aruncă lângă containere.

Permanent vin ţigani la aceste containere şi scormonesc în ele. Ne-am săturat! Ţipăm la ei, dar degeaba. Este un adevărat focar de infecţii, mai ales acum, cu căldurile astea. Avem copii! Sunt mulţi, vin cu căruţele, cu muzică la maxim şi scormonesc prin gunoaie. Poate ia cineva măsuri”, ne spune o doamnă de la un bloc de pe Aleea Zimbrului.

Facem şi noi apel la cetăţeni, să dea dovadă de bun simţ şi educaţie şi să nu mai arunce gunoaiele aiurea. Totodată, facem apel şi la cetăţenii cu simţ civic, să anunţe când observă persoane care scormonesc în gunoaie sau aruncă gunoaiele pe unde apucă. Dacă tot ne dorim un oraş curat, să şi demonstrăm acest lucru!”, a spus viceprimarul Vasile Apopei.

Noi am mai făcut apel la cetăţenii din această zonă, să ne anunţe atunci când observă persoane care aruncă gunoaie aiurea sau scormonesc prin ele. Nu avem cum să fim prezenţi peste tot. Am dat cetăţenilor numerele de telefoane la care ne pot suna. Persoanele care sunt prinse că aruncă gunoaie în locuri nepermise sau scormonesc în gunoaie riscă amenzi mari. Pentru persoanele fizice, amenda este între 200 şi 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice amenda este între 500 şi 1.500 lei. Cetăţenii ne-ar ajuta mult dacă ne-ar sesiza”, ne-a spus Florin Tofan, şeful Poliţiei Locale.

Numerele de telefon la care se poate sesiza Poliţia Locală sunt 0740 569 414, 0233 790 464 şi telverde gratuit 0233 661 115.

Primarul Daniel Harpa este şi mai vehement: ”Vom mări sancţiunile pentru cei care aruncă gunoaie pe spaţiul public, pentru cei care arucă coji de seminţe pe stradă sau care ţin câini comunitari pe lângă blocuri! Poliţia Locală va fi împuternicită să aplice amenzi usturătoare acestor persoane care nu înţeleg să fie civilizaţi. Fac apel la cetăţeni să sesizeze Poliţia Locală, atunci când observă astfel de persoane. Aşa nu se mai poate!”. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here