Uniți, puternici și glumeți, stavilă în fața viiturii. (P) plus foto

pietricica turism

La final de zi, la Slobozia Roznov au sosit și oamenii pe umărul cărora a stat tot greul luptei cu apele dezlănțuite, cei care, practic, s-au pus stavilă în fața naturii dezlănțuite.Doamna prefect Dana Soroceanu, dl. Ioan Nițică, șeful ISU Neamț, Adrian Niță, purtătorul de cuvânt al prefectului, bucuroși că a trecut ziua, au avut timp și de glume în momentul în care se pare că șocul unei viituri a trecut. De exemplu, nu știm în ce context, oricum unul legat de mărire și putere, doamna prefect al lansat următoarele ziceri autoironice, dar cu mult sens: ”Esențele puterice se țin în sticluțe mici”, ”Burturuga mică răstoarnă carul mare”, ”Eu când cad, cad de jos, că-s mică”.

Ioan Nițică, șeful ISU a lansat și el o frază doar pentru cunoscători: ”Mă simt ca un câîne scăpat de lanț”, cu trimitere poate la bucuria de a fi iar în joc de pe o funcție de conducere, nu doar una la dispoziția altor șefi.

Indiscutabil, locul întâi la glume cu subtext îl primește Adrian Niță, asortat de la cizme la pelerină, cel aflat întotdeuna în proximitatea putenicilor zile, mari, mici, frumoși, urâți, firavi, de dreapta sau de stânga. În momentul în care s-a discutat dacă sistemele de aprovizionare cu gaz metan din zonă, care asigură aprovizionarea municipiului Piatra Neamț nu ar rezista și s-a pus problema consecințelor, el a lansat următorul scenariu: ”Prima dată cade prefectul, apoi ministrul economiei”…

Doamne ferește, vă dați seama că în fața unei asemenea perspective, nici o țeavă nu mai cedează! ( M.N.)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.