A 13-a prelevare de organe reușită la Spitalul de Urgență Piatra Neamț

A 13-a prelevare de organe a avut loc vineri, 20 iulie, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Donatorul este un bărbat în vârstă de 60 de ani, care a fost internat în urma unui accident vascular cerebral cu inundare hemoragică.

În cursul operației s-au prelevat ficatul și rinichii donatorului. Operația s-a făcut de către medicii de la Piatra Neamț și echipele de chirurgi de la București și Iași. Astăzi, 21 iulie, pacienții cărora li s-au transplantat organele se simt bine, potrivit medicului anestezist Gelu Felician Dulhai, coordonatorul activității de prelevare de organe de la SJU Piatra Neamț: „Ficatul și un rinichi au ajuns la București, iar un rinichi la Iași. Totul a decurs foarte bine, iar din câte am înțeles în această dimineață, primitorii sunt bine, deja sunt treziți după operație. Mă bucur că familiile au început să înțeleagă faptul că donarea de organe este un act omenesc care salvează alte vieți, mai ales viețile oamenilor tineri. Sunt liste de așteptare de 5-6.000 de pacienți pentru transplant și prioritate au cei tineri, cum a fost și fetița de 9 ani intoxicată cu ciuperci, care a primit zilele trecut un ficat”.

Intervenția anterioară de prelevare de organe la SJU Piatra Neamț a fost în ziua de 22 mai. Atunci au fost prelevate corneea, ficatul și rinichii de la un bărbat de 39 de ani, în moarte cerebrală, ce fusese internat cu o rană la cap în urma unei căzături de la înălțime. „Este bine că oamenii care ajung în momente dificile în propriile familii găsesc compasiune pentru cei a căror viață depinde de un transplant de organ. Eu mă bucur că echipa de medici implicată în activitatea de prelevare de organe de la Spitalul Județean are intervenții reușite”, a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al SJU Piatra Neamț. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.