Cazul Sechel, relansat: dr Chetreanu se dă victimă şi cere daune de 100.000 lei!

pietricica turism
Lucia Chetreanu

Seria proceselor intentate de dr. Lucia Chetreanu pare fără de sfârșit. După ce a contestat decizia Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț prin care a fost sancționată în cazul morții Geaninei Sechel și apoi a chemat spitalul în judecată pentru drepturi bănești, acum s-a adresat judecătorilor cu o nouă acțiune. De-această dată, pentru hărțuire psihologică.

Motivul acțiunii în instanță ar fi maniera în care a fost tratată – din punct de vedere profesional – în secția cardiologie a SJU Piatra Neamț, pentru care arată ca responsabili pe medicul șef de secție laolaltă cu conducerea spitalului. Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al spitalului, ne-a declarat astăzi, 25 iulie, că pretențiile de despăgubire ale doctoriței Lucia Chetreanu se ridică la 100.000 lei: „Doctorița Chetreanu cheamă spitalul în judecată și cere daune de 100.000 lei, pentru hărțuire psihologică. Am înțeles că ar avea un document medical cum că e stresată… Dar, toți suntem medici, e normal să fim stresați. Am înțeles că mai mult face referire la medicul șef de secție, care ar fi intervenit în diagnosticele și tratamentele prescrise de doctorița Chetreanu. Eu cunosc de mulți ani situația de pe secția cardiologie, iar dr. Carmen Martin voia să preîntîmpine dezastrele, a avut un comportament normal pentru un șef de secție. Am dat deja hârtia la Juridic”.

Este natural să ne întrebăm dacă „hărțuire psihologică” ar putea fi și faptul că, tot după moartea Geaninei Sechel, spitalul i-a cerut insistent Luciei Chetreanu documente care să ateste competențele ei în ecocardiografie. Cum nu a prezentat documentele, spitalul – la solicitarea medicului șef de secție – a luat decizia ca dr. Chetreanu să nu mai facă gărzi și a fost mutată, apoi, în policlinică. Mai mult, nici foaia matricolă de la institutul de învățământ superior absolvit la Chișinău nu a fost adusă până astăzi, a subliniat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.