Dan Dorin Morenciu este din nou șef numit de ministrul Sănătății

pietricica turism

Dr. Dan Dorin Morenciu, fost șef al Direcției de Sănătate Publică Neamț până în vara anului trecut, când a fost demis din cauza redusei implicări în vaccinarea antirujeolică, este noul director medical al Serviciului de Ambulanță Neamț.

A fost numit de ministrul Sănătății pe o perioadă de șase luni, iar din data de 30 iulie s-a prezentat la serviciu. „Numirea domnului doctor este valabilă din data de 21 iulie, dar abia pe 30 iulie a venit pe funcție, fiindcă a avut o înmormântare în familie și a beneficiat de 5 zile libere”, a declarat dr. Dorice Albu, managerul interimar al SAJ Neamț, care adaugă că ordinul de numire este temporar. „Dr. Dan Dorin Morenciu este propunerea mea, bazat pe experiența dumnealui, pe faptul că are cursul de management sanitar”.

După ce a fost demis din funcția de director de către ministrul Sănătății, Florian Bodog, dr. Dan Dorin Morenciu a primit atribuții de inspector în cadrul Departamentului de control în sănătate publică. Un compartiment important, dar în care nu a apucat să se implice deplin din cauza problemelor de sănătate care l-au ținut mult timp departe de activitatea de control. Acum, probabil refăcut, doctorul Dan Dorin Morenciu vine să se ocupe direct de activitățile ce-i revin ca director medical al Ambulanței Neamț: compartimentul de asistenţă medicală de urgenţă şi transport medical asistat, compartimentul de consultaţii de urgenţă şi transport sanitar neasistat, substaţiile de ambulanţă, dispeceratul medical de urgenţă, punctul farmaceutic. Între altele, directorul medical propune, cu aprobarea managerului general, măsuri organizatorice de îmbunătățire a calității actului medical și a modului de desfășurare a activității Ambulanței, dar și urmărește felul în care sunt realizate.

(C.I.)

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.