Directorul Spitalului Târgu Neamț, trimis în judecată pentru corupție

Florin Ionuț Apostoae, directorul Spitalului din Târgu Neamț, a fost trimis în judecată astăzi, 2 iulie, de procurorii DNA Bacău. În același dosar cu el, vor fi judecați fratele lui Laviniu Apostoae, directorul Liceului Tehnologic din Răucești, Camelia Apostoae și Ilie Bîzu, un patron de firme locale, implicat în mai multe dosare penale, inclusiv în județul Suceava.

Conform rechizitoriului, Camelia Apostoae este acuzată de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, cu scopul de a obţine pe nedrept fonduri europene, la fel ca Florin Ionuț Apostoae. Laviniu Apostoae și Ilie Bîzu sunt considerați complici. În esență, este vorba despre construirea unor pensiuni agroturistice, cu fonduri de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, care s-a constituit parte civilă în proces.

Prejudiciul reținut în sarcina Cameliei Apostoae este de 265.407 lei, iar cel din sarcina lui Florin Ionuț Apostoae de 271.892 de lei. Procesul se va judeca la Tribunalul Neamț.

Laviniu Apostoae a declarat că nu are niciun comentariu de făcut pe acest subiect și că ”instanța își va spune cuvântul”, iar Florin Apostoae nu a putut fi contactat până la ora publicării acestei știri.

FOTO: Pensiunea Camelia

6 comments

 • Daniel

  iulie 2, 2018 at 7:31 pm

  Da la câta șpagă a luat directorul spitalului era și cazul sa fie trimis in judecată și fiți atenți c va urma in perioada imediat următoare atenție mare

  Reply

  • AR

   iulie 2, 2018 at 11:58 pm

   DR Apostoaie nu ia spaga !!Cine a auzit ca ia spaga .?! DE unde spaga LA SPITAL??Statul paralel are ceva cu el , SOROS a pus DNA-ul sa-l verifice,Kovesi il vrea arestat,SINGURUL CARE ARE GRIJA DE EL ESTE DL.(…) CARE-I MAI IMPRUMUTA CATEODATA (…).Atat am avut de spus !

 • Pensiune cu bucluc

  iulie 2, 2018 at 9:44 pm

  @Daniel, aici e vorba de spaga la spital, intr-un alt context, prin faptul ca domnul fost primar de Raucesti, a considerat normal sa faca cu bani ce nu-i apartineau, lui si feciorilor lui, doua case impozante, care sa semene a pensiuni, dar care n-au avut niciodata parte de turisti!
  Ce vad eu din exterior este faptul ca o asemenea gospodarie se intretine greu, costurile fiind mari in conditiile in care acolo locuiesc doar familiile, fara a exista activitati care sa finanteze buna functionare a gospodariilor!
  Deci iata ca spaga, @Daniel este posibil sa fie folositoare, la una dintre aceste cvazi-pensiuni!
  Ce ne facem cu cealalta, unde domnul director de liceu e doar complice? Oare cum a convins-o Laviniu pe madam sotia Camelia sa semneze ca tata-socru pe vremea cand era pe functie?
  Si daca zici ca vor mai urma, @Daniel, chiar sunt curios ce informatii ai!

  Reply

 • Costel

  iulie 3, 2018 at 10:32 pm

  Imi pare tare rau de dna Camelia, o profesoara de exceptie de matematica. Cred ca habar nu are in ce s-a bagat, dar sper sa-si rezolve aceasta problema. A fost profesoara fiului meu si pararea lui este ca ar fi cea mai buna profesoara de matematica din liceu. Cat de usor murdaresti imaginea unui om, si ma refer la modul in care judeci oamenii. Totusi, se stie ca atunci cand primesti bani prin proiecte europene totul se verifica la sange, nu se fac greseli. Poate li se trage de undeva, si trag nadejde ca totul se va termina cu bine. E usor sa judeci oamenii cand nu stii nimic, doar dupa cateva fraze care poate se vor dovedi dupa un timp, nereale.
  Multa putere si curaj!

  Reply

  • Ionut

   iulie 4, 2018 at 6:40 pm

   Așa e, o profesoară foarte bună este doamna Camelia, dar ce mai contează pentru unii care așteaptă cu multă plăcere să moară capra vecinului. Dacă se va dovedi că a greșit, va plăti, până atunci funcționează prezumția de nevinovăție. Cei care clamează ipocrit dreptatea, să se uite în jur și să-i vadă și pe acei hoți care au prejudiciat statul cu sume astronomice, dar cu care nu are nimeni treabă. Dacă e să se aplice legea, de ce nu răspund toți, începând în ordinea descrescătoare a prejudiciului prezumat? Cumva pentru că în această masacaradă, numită cu mult patos lupta împotriva corupției, doar fraierii plătesc?

 • Daniel

  iulie 13, 2018 at 6:26 pm

  Ionuț prejudiciul real al lui Apostoae e de peste un milion de euro doar in acest dosar ți se pare puțin ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *