Idealuri europene la Primăria Piatra Neamț: 5,5 milioane de euro pentru școli și pietonal în fața parcului

Primăria Piatra Neamț anunță că pregătește ”proiecte importante pentru realizarea de investiții prin atragerea de fonduri europene”. Într-una din ședințele operative, primarul Dragoș Chitic a analizat stadiul pregătirii proiectelor.
Orașul Piatra Neamț are o importantă șansă de dezvoltare în anii următori, prin realizarea de investiții din bani europeni, de care vom profita. Am constituit la nivelul primăriei o echipă de lucru, formată din specialiști care lucrează la documentațiile necesare accesării fondurilor, și îmi doresc să atragem în Piatra Neamț, în următorii ani, aproximativ 100 de milioane de euro. Accesarea fondurilor europene este o prioritate pentru municipalitatea pietreană și am solicitat tuturor factorilor implicați să intensifice efortul pentru a depune cât mai multe solicitări de finanțare”, a declarat primarul Dragoș Chitic.
Se vor bani europeni pentru ”reabilitări și modernizări ale unităților de învățământ (licee tehnologice, școli generale, grădinițe și creșe), extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public, realizarea unei zone exclusiv pietonale în fața Parcului Central, Piața Ștefan cel Mare și devierea traficului auto printr-un pasaj subteran, amenajarea coridorului principal de mobilitate urban pe axa est-vest (bdul Decebal, Piața Mihail Kogălniceanu, bdul Traian), realizarea de piste pentru bicicliști și de stații de închiriere a bicicletelor, implementarea unui sistem de management inteligent al traficului constând în reamenajarea principalelor intersecții din municipiu, modernizarea transportului public (achiziția de mijloace de transport electric, sisteme e-ticketing, modernizarea stațiilor de așteptare), reabilitarea urbană a coridorului secundar de mobilitate pe axa est-vest (bdul 9 Mai, str. Dimitrie Leonida), amenajarea de grădini publice urbane prin reconversia unor terenuri degradate, reabilitarea Cinematografului Cozla și transformarea într-un centru cultural multifuncțional”.
La sfârșitul lunii iunie, Primăria a depus patru proiecte de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale, prin care s-ar dori modernizarea și dotarea școlilor nr. 5, nr. 7, nr. 8 și ”Daniela Cuciuc”. Valoarea acestor proiecte este de aproximativ 5.500.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.