Inundații Neamț: solicitări în regim de urgență către Guvernul României

După inundații, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț a emis o hotărâre prin care aprobă lista obiectivelor cu rol de protecție împotriva inundațiilor pentru care se solicită, în regim de urgență, sprijin financiar Guvernului. Respectiva hotărâre poate fi citită ( de către cine o găsește) pe site-ul Prefecturii și împarte respectivele obiective în două categorii.

Prima se referă la lucrări de apărare împotriva inundațiilor care au suferit avarii sau distrugeri și care se află în administrarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț. Este vorba despre regularizare albiilor unor pârâuri- Tarcău, Borca, Sabasa, Schit (comuna Ceahlău), Hangu, a răului Cracău în zona Bodești, despre o refacere de dig (din pământ) pe pârâul Jidan, în Bicazu Ardelean, plus refacerea amenajării râului Moldova în zona sursei de alimentare cu apă a municipiului Roman.

A doua categorie se referă la lucrări în zone cunoscute cu risc mare de inundații. Este vorba despre amenajarea albiei râului Siret, în localitatea Ion Creangă, unde s-a ținut cont de pericolul de exploatare a podului peste Siret și de riscul inundării satelor Ion Creangă și Cotu Vameș, dar și a râului Cracău, în zona satului Slobozia, care aparține administrativ de orașul Roznov. Aici, pe lângă riscul de inundații, există și pericolul afectării magistralei de gaz care alimentează municipiul Piatra Neamț.

Pe aceeași listă apare și refacerea digului de apărare a frontului de captare Preutești, comuna Timișești, distrus total pe o lungime de 1100 ml și avariat pe 810 ml. (V.B.)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.