Judeţul sub ape, prefectul scoate ALDE din Comitetul Județean pentru Situații de Urgenț[

pietricica turism

Între două coduri de fenomene meteo periculoase, traduse prin ploi înseamnate şi inundaţiile aferente, prefectul de Neamţ a făcut ordine în componenţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În afară de schimbarea necesară la nivel de ISU (lt.col. Mihai Ciprian Mitrea a fost înlocuit cu inspectorul şef revenit pe funcţie col. Ioan Niţică), au mai fost operate două modificări. Vicepreşedintele CJ, Ioan Asaftei şi subprefectul Doru Ungureanu au dispărut din schemă, prin ordin de prefect. Daniela Soroceanu a emis respectivul document în ziua de 24 iulie, când partea dinspre Târgu Neamţ a judeţului a fost afectată de ploi torenţiale şi un om a murit la Mărgineni. Şedinţa CJSU a avut loc, s-au dispus măsurile de intervenţie şi de monitorizare, dar Asaftei şi Ungureanu nu au fost înlocuiţi cu nimeni, semn că ori erau în plus, sau, mai curînd, că s-a supărat doamna prefect, ori s-a supărat altcineva.

Gurile rele, dar bine informate, susţin că ambele personaje au ieşit din componenţa CJSU pentru că au participat la o acţiune de ecologizare (pe bază de oameni de la partid) a Lacului Bicaz, demonstrând că se pot strânge pet-urile taman când alții căutau soluţii pe la faţa locului şi posta poze preocupate pe pagina publică de facebook. Parafrazând zicala cu fluieratul în biserică, Asaftei şi Ungureanu, amândoi membri fruntași ai ALDE, se pare că au cântat în coaliţie, dar un ales un alt repertoriu.

În legătură cu ordinul de prefect vicele Asaftei ne-a dat următoarea declarație: ”Nu știu care a fost rațiunea acestui ordin dar, dacă există un suport legal, nu am ce comenta. Dacă însă nu există o asemenea argumentație, înseamnă că legea este perfectibilă. A nu fi informat un vicepreședinte al CJ, (care a condus județul în momente delicate- n.r.) sau un subprefect despre situațiile de urgență, nu mi se pare un lucru normal și în acest caz legea trebuie modificată.”

Cum ordinele se execută nu se discută, ALDE a fost scos deocamdată doar din aceste funcții. E interesant ce va urma de acum încolo și dacă în Consiliul Județean voturile acestei formațiuni vor fi înlocuite cu altele pentru păstrarea unei majorități în frunte cu PSD. Sau poate i se va găsi un contract cu Apa Serv și domnului Asaftei, dacă tot a intrat cu cizmele în apa lacului. Modelul Dulamă poate funcțiuona la fel de rapid, în condițiile în care purtătorul de cuvînt al prefecturii mai are și alții prieteni care să ceară informații de la Registrul Comerțului, care să ajungă apoi anonime la secretariatul Consiliului Județean.

V.B.

1 COMENTARIU

  1. Stiti ce urmeaza! Arsene isi va da cuvantul lui Asaftei ca el nu are nicio implicare, ca sa-l poata tine pe post de semnatar al tuturor smecheriilor din CJ. As aminti doar hartia semnata de Asaftei prin care instiinteaza castigatorii unei licitatii ca se vor reevalua ofertele, in conditiile in care fusesera anuntati drept castigatori. Probabil Arsene va spune ca nu stie despre ce e vorba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.