Acasă Actual Lecție de patriotism simplu și curat: ”Am terminat facultatea de drept la...

Lecție de patriotism simplu și curat: ”Am terminat facultatea de drept la Roma și m-am angajat la ISU Neamț”

Sergentul major Eduard Mitrea a fost senzația conferinței de presă organizate astăzi, 20 iulie, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț. Plecat de la vârsta de 8 ani, cu părinții în Italia, a studiat la facultatea de drept din Roma, iar după absolvire s-a angajat ca șofer de TIR, din rațiuni financiare. Însă de mulți ani și-a dorit să se întoarcă acasă și a reușit.

Aproape un an de zile nu am găsit nimic bun de lucru, iar în februarie-martie, a fost scos la concurs un post la ISU Neamț, pe care s-au înscris 35 de candidați. Cei din jurul meu nu erau prea încrezători, dar am reușit și pot să spun că mi-am îndeplinit visul, pentru că de mic copil mi-am dorit să port uniforma statului. Sfatul meu pentru cei plecați din țară este să se întoarcă, pentru că pot să-și facă un viitor bun și aici”.

Deși nu are decât 26 de ani, Eduard Mitrea (care nu are nicio legătură de rudenie cu prim-adjunctul ISU Neamt lt. col. Mihai Ciprian Mitrea) gândește ca un om matur și-și imaginează cum ar arăta România dacă generațiile viitoare ar alege să plece din țară. El s-a întors, s-a căsătorit cu o româncă (doamna Mitrea este absolventă de ASE, dar lucrează deocamdată ca învățătoare la Gârcina) și, la anul, își așteaptă părinții, care se vor întoarce, și ei, acasă.

C.M.

4 COMENTARII

  1. Trebuia sa facă școală militara dacă ii plăcea de mic cariera militara… Sunt oameni care lucrează de 20 de ani pe la isu și n_au primit privilegiul unui interviu dar băiatul de la birou cu o vechime de 5 luni are prioritate

  2. A plecat la 8 ani…cred eu…dus de parinti nu din proprie vointa.
    Bv lui ca s.a intors.
    Privilegiu interviului….eu ma lipsesc de un asa privilegiu 😉
    No offence

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here