Propunere cu mantă: concurs și contracte de administrare cu șefii de secții din Spital Județean Neamț

pietricica turism

Câștigătoarea concursului pentru funcția director financiar-economic al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț vine cu o propunere mai mult decât normală pentru redresarea economică a spitalului. Este vorba despre scoaterea la concurs a funcțiilor de șefi de secții în spital și de încheierea unor contracte de administrare.

Ec. Maricica Drăgan, fosta și actuala directoare economică, consideră că în felul acesta vor crește veniturile spitalului, câtă vreme interimatul medicilor care acum conduc secțiile nu-i responsabilizează suficient. Propunerea a fost făcută  în proiectul prezentat la examenul de ocupare a funcției.

Membrii comisiei de concurs au apreciat intențiile și propunerile candidatei și i-au acordat note de 8,16 la proiectul de specialitate și 8,70 la interviu. Președintele comisiei de concurs a fost dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al spitalului, care se declară acum, pe final de mandat, întru totul de acord cu directorul Drăgan: „Șefii de secții au contractele de administrare expirate din anul 2017, le-am prelungit fiindcă m-am gândit că cel mai bine este să fie scoase la concurs odată cu venirea noului manager și constituirea noului Comitet Director. Lucrurile în spital nu mergeau mai bine atunci când erau șefi de secții prin concurs și contracte de administrare, fiindcă acele contracte nu aveau condiții ferme, cu bugete pe secții, fiindcă aici trebuie să ajungem – fiecare să aibă bugetul propriu în care să fie nevoit să se încadreze. Sunt și acum secții care nu-și realizează contractul cu CAS, în unele cazuri din motive obiective, fiindcă așa este specificul secției, în alte cazuri fiindcă nu-și dau interesul. Așa că trebuie scoase la concurs funcțiile de șefi de secții, trebuie reînnoite contractele de administrare și stabilite bugetele pe fiecare secție. Prezentarea doamnei director a situației economice a spitalului este la obiect, iar măsurile economice propuse de eficientizare a activității eu le cunosc, sunt de acord cu ele, sper să poată fi puse în practică. Inclusiv propunerea referitoare la încheierea unor contracte de administrare cu șefii de secții, pentru ca să-i responsabilizăm cumva, apropos de problemele financiare ale spitalului și de atragerea veniturilor proprii, pentru ca să folosească mijloacele materiale cu puțină zgârcenie, că n-avem ce face altfel. Eu cred că acestea ar trebui să fie și pe lista de obiective a viitorului manager, cred că asta e singura soluție, pentru că oricât de bun ar fi bugetul și contractul cu CAS, niciodată nu ajunge și cred că și medicii șefi de secții trebuie să aibă și ei responsabilitățile lor”. Ultimul concurs pentru șefi de secții în S.J.U Piatra Neamț a fost în luna februarie 2014 și atunci s-au înscris medici doar pentru 8 secții.

Ideea de concurs pentru șefii de secții este agreată de dr. Codruț Munteanu, viitorul manager al spitalului. Acum, după ce și funcția de director financiar al spitalului a fost adjudecată, dr. Munteanu spune că se va preocupa de ceea ce-i rămâne: „Așa cum și eu am dat un concurs dur pentru a fi managerul spitalului din Piatra Neamț, tot așa va da și echipa cu care voi lucra – directorul medical, șefii de secții. Cât privește directorul financiar-contabil, este bine să fie o continuitate și sper să colaborăm pentru eficientizarea activității spitalului”.

(C.I.)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.