Spitalul Județean Neamț – sub amenințarea noului manager

Nici nu și-a intrat încă, oficial, în atribuțiile de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și dr. Codruț Munteanu i-a pus pe direcție pe angajații unității.

E deja o săptămână, cam de când s-au anunțat rezultatele la concursul pentru ocuparea funcției și chirurgul bucureștean a fost dat câștigător, iar Spitalul Județean zbârnâie, pregătindu-se pentru venirea șefului.

Brusc, se redescoperă protocoale și proceduri, se inventariază bunuri mobile și imobile, se reamintesc programe – de lucru, de vizite, de dezinfecție, de orice fel – și, de la paznic până la șefime, tot personalul se conformează ordinului pe garnizoană. Se verifică accesul în curtea și pe secțiile spitalului, se supraveghează respectarea programelor de vizită ale aparținătorilor, așa cum sunt ele afișate la intrarea în fiecare secție, dar, de data asta, fără a mai fi flexibil sau negociabil. Rudele pacienților internați cer și, eventual, primesc informații de la medici strict în intervalul orar stabilit de șefii de secții. Se respectă protocoalele terapeutice, programele de igienizare în spital, circuitele. Practic, spitalul zumzăie și toată lumea se dă peste cap să fie ca la carte curățenia, disciplina, responsabilitatea și implicarea angajaților, măcar până vine noul director să vadă ce preia.

Lucru care s-ar putea întâmpla chiar astăzi, 12 iulie, când așteptările tuturor vor fi împlinite de un consiliu consultativ pe sănătate, organizat de Consiliul Județean Neamț, la care sunt invitați actuala conducere a spitalului, cu tot cu dr. Codruț Munteanu, și toți medicii șefi de secție. (C.I.)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.