Știre actualizată. Ţiganii care s-au încăierat în plină stradă la Târgu Neamţ, nu pot fi arestaţi !

Actualizare:Meagerul de Neamț este confirmat de decizia instanței: toți cei reținuți au fost plasați în control judiciar pentru 60 de zile. Practic, de mâine, vor fi din nou pe străzile liniștite din Târgu Neamț.

Știre inițială. Până astăzi, 6 iulie, poliţiştii au identificat absolut toate persoanele care au fost prezente la conflictul de stradă, din seara de 5 iulie. Zece dintre cei care au participat activ au fost reţinuţi imediat după scandal, iar ulterior alţi 12. Problema este că infracţiunile pe care le-au comis sunt ambele pedepsite cu mai puţin de 3 ani de închisoare, condiţii în care nu se poate lua măsura arestării preventive. Conform Codului Penal aflat în vigoare, “participarea la o încăierare între mai multe persoane se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, iar “fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”. Cum legea stabileşte că arestarea preventivă se poate dispune doar în cazul infracţiunilor care se pedepsesc cu minimum 3 ani de închisoare, oricâtă bunăvoinţă ar avea, un magistrat nu poate dispune, teoretic, arestarea preventivă. Aşa că scandalagiii care au oripilat opinia publică au şanse mari să scape doar cu măsura controlului judiciar, să se întoarcă acasă şi s-o ia de la capăt. Iar cetăţenii care îi vor vedea liberi nu trebuie să arate cu degetul nici spre poliţişti, nici spre magistraţi, ci să se gândească în ce fel vor trăi şi cum va arăta siguranţa lor după ce vor intra în vigoare modificările codurilor, proaspăt votate în Parlament.

C.M.

3 COMENTARII

  1. Justiția asta independenta! Dacă, Doamne Ferește era vreun polițist, doctor, ori alt bugetar era arestat direct. Asa, acești intelectuali, oameni de vaza ai comunității noastre, nu au ce cauta la puscarie

  2. Sper ca cei ce a-ti votat PSD sa fi-ti multumiti de ceea ce au realizat parlamentarii vostri. Cand va vor intra hotii in case, multumiti-le paralmentarilor PSD+ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.