Acasă Actual Voluntari pentru Farcașa: ”Dacă statul n-are timp, ne facem noi!”

Voluntari pentru Farcașa: ”Dacă statul n-are timp, ne facem noi!”

Inundațiile care au afectat serios satele din Farcașa au determinat asociația ”Volunteer for life” să demareze o campanie pentru ajutorarea celor sinistrați. Voluntarii se bucură deja de sprijinul Primăriei Farcașa, în ce privește utilaje și unelte cu care să poată lucra la refacerea locuințelor distruse parțial sau total de puhoaie, dar au instalat și corturi pentru ca toți cei interesați să dea o mână simbolică de ajutor să poată dona.

Un astfel de cort este în Piatra Neamț, în zona Unic. Se pot dona aici bani, alimente perisabile sau produse de uz casnic (pături, perne, cearceafuri etc.), zilnic, între orele 8-20. Pentru a oferi garanția că fondurile ajung unde trebuie, asociația eliberează chitanță perfect valabilă.

Ploile din perioada 27 iunie – 2 iulie au afectat mai bine de 120 de case numai în cele două sate ale Farcașei, iar vreo patru sute de localnici au fost nevoiți să-și părăsească locuințele. De curățenie, reparații și ce mai e nevoie, se ocupă nu doar autoritățile, ci și 35 de voluntari, din mai multe județe ale țării. Primele estimări arată că, pentru materialele de construcție/reconstrucție și ajutorarea localnicilor ar fi nevoie de aproximativ 126.000 de lei, bani sau produse, valoare din care, până acum, s-au adunat doar vreo 2.000 de lei. Aceștia vor fi folosiți numai pentru apa potabilă care le va fi dusă sătenilor.

Campania pentru strângerea fondurilor se desfășoară între 4-24 iulie, cu posibilitatea prelungirii în funcție de nevoi. Iar nevoi sunt. (Alina Hoanoș)

GALERIE FOTO:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here