Acasă Actual Zvonuri în Parohia “Sf. Spiridon” Târgu Neamţ, deşi parohul mai are 5...

Zvonuri în Parohia “Sf. Spiridon” Târgu Neamţ, deşi parohul mai are 5 ani până la pensie!

Parohia “Sf. Spiridon” din Târgu-Neamţ, păstorită de mai mulţi ani de părintele Gheorghe Vrăjitoru, a devenit, în ultimele zile, subiect de bârfă, o dată cu presupusa pensionare a preotului paroh.

Fiind vorba de o parohie mare, în care mai există şi cimitirul oraşului, au apărut repede şi numele presupuşilor înlocuitori. Gura târgului nu i-a omis pe Bogdan Apopei, consilier personal al primarului Daniel Harpa, pe fiul fostului protopop de Târgu-Neamţ, preotul Ioan Dogaru şi chiar pe fiul preotului Vrăjitoru, care tocmai urmează cursurile unei şcoli de teologie.

Preotul Gheorghe VRĂJITORU

Lucrurile par a se fi lămurit de la nivelul cel mai înalt, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, prelungind “mandatul” preotului Vrăjitoru cu încă 5 ani. Contactat telefonic, preotul Gheorghe Vrăjitoru ne-a explicat: “La vârsta de 70 de ani voi ieşi la pensie. Mai am cinci ani. Ca în orice domeniu există şi persoane care vorbesc în plus. Aici am depus o muncă foarte grea şi tot ce s-a făcut la această biserică s-a făcut de mine. Am discutat şi cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi nu este nicio problemă să rămân încă 5 ani paroh. Am 65 de ani şi sunt activ până la 70 de ani. Să fim sănătoşi”.

Preotul Ioan DOGARU

“În ceea ce mă priveşte chiar nu mă interesează. Este o ştire falsă. Nici nu se pune problema şi sub nicio formă nu mă gândesc la aşa ceva”, ne-a asigurat Bogdan Apopei, consilierul personal al primarului Daniel Harpa. Contactat telefonic, preotul Ioan Dogaru, fostul protopop de Târgu-Neamţ, ne-a asigurat că nici el, nici fiul său nu sunt interesaţi de bârfele din oraş sau de parohia “Sf. Spiridon”. (C.T. STURZU)

6 COMENTARII

  1. DOAR DUMNEZEU VA RANDUI CINE VA FI PREOT LA TIMPUL POTRIVIT………..TOATA STIMA SI RESPECTUL PREOTULUI VRAJITORU GHE SI TUTUROR CELOR CARE S AU IMPLICAT
    ACTIV PRIN VOINTA LUI DUMNEZEU SA REALIZEZE CEEA CE ESTE AZI.. BISERICA.SFINTII PARINTI IOACHIM SI ANA SI FACATORUL DE MINUNI SF.SPIRIDON SI ULTIMUL HABITAT AL TARGNEMTENILOR SI NU NUMAI….. CIMITIRUL ORASULUI……LASATI PASTORIREA IN GRIJA DOMNULUI SIII CAUTATI VA DE SUFLET CEI CU SUTANA SI CEI CU FUNCTII…….TOTI MERGEM MAI DEVREME SAU MAI TARZIU LA….ULTIMUL HABITAT!!!!!!!!!!!!! OARE VA MAI FI LOC?

  2. Felicitari PR VRAJITORU pentru ceea ce a facut si face pentru biserica poate se număra printre primii pr care nu are averi(vile si maşini lucsoase si altele ) poate fi un exemplu pentru cei care au agonisit foarte vizibil *

  3. …mi-am adus aminte ,si…..n-o sa uit niciodata , cum intr-o zi de Duminca ma aflam in biserica din cartierul Pometea din Tg. Neamt , la slujba ,unde printre altele , preotul Ioan Dogaru ii indemna pe cei prezenti sa iese ”cu mic cu mare” sa atace cu bolovani casa unui om de alta confesiune decat cea ortodoxa .Am ramas ingrozita sa aud asa ceva din gura unui asazis slujbas al lui Dumenzeu .Dumnezeu sa-l ierte cu speranta ca dupa atatia ani si-a schimbat mentalitatea ,desi tare ma indoiesc .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here