Achizitionarea unei sobe semineu este o modalitate eficienta din punct de vedere energetic, care va aduce un sentiment confortabil in casa dvs., daca sunteti dispus sa faceti investitia si sa alocati timp alimentand focul.
Desi atunci cand ne gandim la sobele de lemn, gandul ne-ar duce la imaginea unei gauri de fum, modelele de astazi sunt eficiente si respecta instructiunile de emisii ale Agentiei pentru Protectia Mediului, reducand facturile la incalzire cu aproape jumatate cand preturile la energie sunt ridicate.
Spre deosebire de seminee, sobele pe lemn pot incalzi o camera intreaga sau chiar intreaga dvs. casa, in functie de modelul acesteia. Iar tevile lor de fum prefabricate va permit sa le instalati practic oriunde – chiar in fata unei vetre existente.
Sobele pe lemne sunt unitati independente din fonta, piatra sau otel care ventileaza printr-un burlan de otel inoxidabil sau din otel galvanizat.
Cele mai multe sobe semineu au un orificiu de admisie a aerului, care va permite sa adaugati aer pentru a mari rata de ardere pentru a incalzi soba rapid sau pentru a scadea aportul, creand o ardere mai mica, mai lenta.
Dimensiunea sobei de care aveti nevoie depinde de scara camerei, de izolarea locuintei dvs., de clima si de clasificarea BTU a acesteia – cata cantitate de caldura poate produce. Cele mai multe sobe semineu afiseaza cat sunt proiectate sa le incalzeasca.
Puteti instala o soba pe lemne in orice loc
Alegeti o locatie care va permite sa incarcati lemnul cu usurinta si bucurati-va de sederea in fata acesteia. Instalati-o cu aproximativ 30 pana la 45 de cm distanta de un perete inflamabil. Pentru o extra protectie, atat pentru semineu cat si pentru sobe, folositi placi de vermiculita.
Puteti de asemenea, alege un scut termic pe care il veti instala in spatele sobei, ceea ce va permite sa ajustati ratele de degajare. Soba trebuie sa fie asezata pe podele neinflamabile sau pe un material nereactiv, cum ar fi piatra sau betonul.
O solutie de incalzire ecologica
“Aspectul verde” nu are nevoie de explicatii. Lemnul este o sursa regenerabila si usor de obtinut. Exista de asemenea si un impact zero asupra emisiilor de carbon. Cand un copac cade in padure si are nevoie de 50 de ani pentru a putrezi complet, elimina caldura, apa si CO2 si isi lasa continutul mineral in padure. Cand ardem lemnul, se intampla exact acelasi lucru, doar evident foarte repede.
Utilizati lemn bun
Productia de caldura depinde de capacitatea sobei si de lemnul pe care il ardeti. Toate lemnele produc mai mult combustibil cand sunt despicate si lasate sa se usuce timp de 8 pana la 12 luni, dar frasinul, artarul si stejar rosu creeaza mai multa caldura per bustean decat altele.
Modelele de sobe semineu, disponibile astazi pe piata, va pot aduce numai beneficii, daca tineti cont de aspectele mentionate. La Alego, oferim consultanta in alegerea dvs. fie ca este vorba de achizionarea unei sobe, a materialelor de montaj, semineu sau alte produse aferente.