Incidente la acţiunea de strângere de semnături „Fără penali în funcţii publice” de la Târgu-Neamţ

Azi, 11 august, Caravana de strângere de semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice” a ajuns şi la Târgu-Neamţ. Mai mulţi membri USR din Târgu-Neamţ, din judeţ, dar şi din ţară, s-au postat în Parcul Ion Creangă şi au invitat trecătorii să semneze pentru campanie. Printre ei s-au numărat Radu Samson, şeful USR Neamţ, deputatul USR, Nicolae Daniel Popescu, dar şi lideri locali ai USR Târgu-Neamţ, în frunte cu prof. Gheorghe Sauciuc, prof. Ioan Arsintescu şi Ovidiu Manole.

Strângerea de semnături a început la ora 10, iar cu trecerea timpului tot mai mulţi cetăţeni au semnat din proprie iniţiativă. Pe lângă locuitori ai oraşului, au semnat şi cetăţeni din comunele limitrofe, cum ar fi Vânători-Neamţ, Agapia, Petricani sau Răuceşti, dar chiar şi cetăţeni aflaţi în tranzit prin Târgu-Neamţ, de loc din Caraş-Severin sau Vaslui.

Nu au lipsit însă câteva incidente provocate de către câţiva cetăţeni în etate, unii dintre ei aflaţi într-o vizibilă stare de ebrietate, care au început să-i înjure şi să-i jignească pe membrii USR care strângeau semnături. Au existat însă şi susţinători din rândul semnatarilor, care s-au luat la ceartă cu contestatarii campaniei.

„Naziştilor! Ce căutaţi aici? Cine v-a trimis? Cine v-a plătit să faceţi asta? Cu ce aţi mers la Bucureşti aseară, nu cu trenul? Şi cine v-a dat gratuitate pe tren, nu PSD? Noua lege a pensiilor este foarte bună, de aceea vă ofticaţi”, se răsteşte un bătrân trecut de 65 de ani.

„Constituţia României spune că la funcţia de preşedinte poate candida doar un cetăţeaan cu cetăţenie română. Dar Cioloş are dublă cetăţenie. Este şi francez. Huooo!”, se răsteşte un alt bătrân.

„Aţi venit la Târgu-Neamţ să vă deie bani şi servicii. Să vă faceţi parlamentarişti pe toţi. Plecaţi dracului din Târgu-Neamţ. Nu vă e ruşine că vă văd oameni inteligenţi pe stradă. Campania asta este numai propagandă”, mai spune un alt bătrân revoltat de prezenţa celor de la USR.

Unul din liderii USR Târgu-Neamţ, Ovidiu Manole încearcă să explice supărarea celor cinci cetăţeni în vârstă, care i-au criticat: „Din păcate, manipularea unei părţi a presei aservite PSD-ului continuă să facă victime. Campania aceasta Fără penali în funcţii publice se adresează tuturor partidelor politice, nu numai PSD-ului. Noi dorim ca în funcţiile publice să nu mai existe condamnaţi penali, indiferent de la ce partid ar fi. Însă, numai PSD-ul este supărat pe această campanie a noastră, pentru că la ei există penali aflaţi în funcţii publice”.

Per ansamblu, campania celor de la USR la Târgu-Neamţ a avut succes, tineri de toate vârstele, de la elevi de liceu la studenţi, tineri căsătoriţi, persoane aflate la vârsta a doua, dar şi persoane de vârsta a treia, ieşiţi deja la pensie au venit special de la treburile casei în Parcul „Ion Creangă” ca să semneze şi ei pentru această campanie. Printre semnatarii de la Târgu-Neamţ se regăseşte doamna Marilena Câmpeanu, soţia regretatului Mişu Câmpeanu, Codruţa Boaru, funcţionar în cadrul Ministerului Turismului, dr. Liliana Andone Andrieş, Iulian Brodoceanu, fost consilier local în mandatul 2008-2012, Puiu Roman, un cunoscut om de afaceri local, Stelian Irimia, fost candidat independent la Primăria Târgu-Neamţ, şi alţii.

C.T. STURZU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.