Mistreții dau foc la țară la ordinul ministrului Daea: culturile în care intră porcii mistreți și prezintă risc de contaminare vor fi arse

Un ordin semnat de Petre Daea, ministrul Agriculturii, ridică mari semne de întrebare cu privire la capacitatea guvernanților români de a gestiona țara. Potrivit acestui ordin, 1295/03.08.2018, culturile unde există riscul să fi ajuns virusul pestei porcine africane vor trebui arse! Nici mai mult nici mai puțin! Proprietarii și utilizatorii terenurilor agricole din zonele afectate de pesta porcină africană sunt obligați să-și ardă recoltele cu risc de contaminare. Mai exact, dacă se constată că într-un lan de porumb au intrat porci mistreți, porumbul nu va fi recoltat, ci i se va da foc. Lanurile vor fi verificate înainte de recoltare de specialiștii de la DSP (or fi destui ca să se ducă și pe tarlalele de 15 ari de la țară?) pentru a se vedea dacă pe acolo au trecut porci mistreți și au consumat din porumb.

Toate suprafețele agricole din zonele afectate cu pestă porcină africană, în focarele care au fost declarate ca urmare a depistării bolii la mistreți, vor fi verificate înainte de recoltare, iar zonele afectate de mistreți vor fi izolate prin benzi arate și se va realiza neutralizarea plantelor la fața locului”, se arată în ordinul semnat de Petre Daea.

Totodată proprietarii și utilizatorii de terenuri agricole din zonele afectate sunt obligați să dezinfecteze terenurile și să aibă în dotare și dispozitivele necesare pentru împrăștierea substanțelor dezinfectante.

„Da, ordinul a ajuns și la Direcția Agricolă Neamț. Înainte de recoltare trebuie verificate culturile. Dacă se constată că au fost atinse de porcii mistreți se iau măsurile impuse”, a declarat Maricel Tălmăcel, director DADR Neamț. (E.C.)

Ordinul de ministru, așa cum apare el pe agrointel.ro

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2018/08/ordin-ministru-daea.pdf

One comment

  • Ana

    august 7, 2018 at 4:05 pm

    Când otrăviți fântânile?

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *