Poliția Locală combate evaziunea fiscală din pepeni

pietricica turism

Polițiștii locali sunt deciși să elimine evaziunea fiscală din vânzarea de pepeni, în special în Piatra Centrală din Piatra Neamț. Aceștia au aplicat sancțiuni în valoare de peste 8.000 de lei vânzătorilor de pepeni, în doar câteva ore, luni, 6 august.

Motivul sancțiunilor contravenționale îl reprezintă faptul că pepenarii își vând marfa ocupând domeniul public și trotuarele, nu dețin autorizații și nici nu au case de marcat. Nu au scăpat nici cei care vând pepeni prin diverse cartiere din oraș, direct din mașini, la colțul străzii.

Aceștia ocupă domeniul public și nu plătesc niciun fel de chirie, nimic! Nu dau bonuri fiscale, nu au certificate de producător, nu au case de marcat. Încearcă să-și găsească mereu locuri unde să nu plătească niciun leu, în condițiile în care, în Piața Centrală, există spațiu pentru vânzarea pepenilor. Dar acolo se plătește chirie pe metrul pătrat. Monitorizăm în continuare această situație și vrem să elibereze domeniul public pentru a merge să-și vândă marfa în spații autorizate. Amenzile au fost aplicate conform legii 12/1990 pentru activități comerciale ilicite în locuri neautorizate. Câțiva dintre ei au început deja să-și strângă marfa și au spus că se vor muta”, a declarat Eugen Pancu, directorul Poliției Locale Piatra Neamț.

Conform legii 12/1990, cei care nu au acte de proveniență a mărfii pot rămâne fără aceasta pentru că Poliția o poate confisca. Este, însă, un lucru dificil de pus în practică, atât timp cât pepenii confiscați ar trebui mai întâi depozitați – iar în Piatra Neamț Poliția locală nu deține astfel de spații – și mai apoi vânduți, pentru ca banii să fie recuperați și dați mai departe statului român. (E.C.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.