Preotul Ioan Mihoc iese la pensie. Preotul Viorel Laiu, noul director al seminarului de la Mânăstirea Neamţ

Preotul Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic Ortodox “Veniamin Costachi” din comuna Vânători-Neamţ a ieşit la pensie. Totodată, acesta va renunţa şi la funcţia pe care o deţine la seminar, funcţie pe care o va prelua actualul director adjunct al seminarului, preotul Viorel Laiu.

Contactat telefonic, preotul Ioan Mihoc ne-a declarat: “Voi ieşi la pensie, dar voi mai rămâne director până la 1 septembrie, când începe noul an şcolar. Mi-am dorit şi îmi doresc în continuare ca această şcoală să nu fie înjurată de unii. Prefer să fiu eu înjurat, dar nu şcoala. Aici au trăit mulţi sfinţi şi s-a depus multă sudoare”.

Preotul Viorel Laiu nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere. Noul director al seminarului este nimeni altul decât soţul inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, prof. Elena Laiu.

Despre fostul şi noul director al seminarului ne-a spus câteva cuvinte şi primarul comunei Vânători-Neamţ, Adriana Petrariu: „Am avut o colaborare excelentă cu părintele Mihoc şi sunt convinsă că la fel de bine voi colabora şi cu părintele Laiu. Amândoi îmi sunt dragi şi au făcut lucruri măreţe pentru acest seminar. Le doresc multă sănătate ambilor părinţi şi le rămân recunoscătoare pentru tot ce au făcut, fac şi vor face pentru seminarul din comuna noastră”.

Preotul Ioan Mihoc a fost la conducerea seminarului timp de 27 de ani, fiind pus director în anul 1991 de către P.F Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Activitatea părintelui Mihoc a început la această școală în 1983 prin a fi secretar și contabil, iar din 1988 i se încredințează postul de profesor pe discipline teologice.

C.T. STURZU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.