Ziua Zimbrului şi Ziua Parcului Natural Vânători-Neamţ

Marţi, 14 august, la Centrul de vizitare a Parcului Natural Vânători-Neamţ a avut loc dubla sărbătoare Ziua Zimbrului şi Ziua Parcului Natural.

La eveniment au participat primarul comunei, Adriana Petrariu, şeful Parcului Natural Vânători-Neamţ, Sebastian Cătănoiu (în calitate de moderator), managerul de proiecte din cadrul parcului, Răzvan Deju, city-managerul de Târgu-Neamţ, Geanina Fedeleş, prof. Elena Preda, inspector şcolar şi alţii.

Încă de la primele ore, copiii au fost angrenaţi în activităţi artistice, sportive şi culinare (pictură, bucate la ceaun, tir cu arcul într-un poligon amenajat). Concomitent cu prepararea bucatelor, copiii au participat, pe ateliere, la diferite activităţi.

Mulţumim pentru prezenţă şi pentru că v-aţi făcut timp şi pentru noi. Evenimentul nostru de azi este inclus în manifestările dedicate Zilei Comunei Vânători-Neamţ, iar duminică vă aşteptăm în zona Nuci, aşa cum îl numesc vânătorenii, pentru a fi alături de noi. Observ că de la an la an sunteţi tot mai mulţi alături de noi. Depunem eforturi pentru a ne promova zona, pentru a ne arăta valorile comunităţii, începând cu obiceiurile şi oamenii”, a spus Adriana Petrariu, primarul comunei Vânători-Neamţ.

Programul a continuat cu prezentarea proiectului Parcul Natural Vânători-Neamţ, nebănuita importanţă a insectelor sociale, de către Răzvan Deju, prezentarea proiectului Asociaţiei Ţinutul Zimbrului, de către Geanina Fedeleş, premierea unor concursuri, cum ar fi „Se caută un nume” sau  cele de pictură, apoi au fost prezentate produse din Ţinutul Zimbrului, cum ar fi uleiul din nucă din Ghindăoani sau dulceaţa de afine sau magiunul din Humuleşti.

La final, cei prezenţi au fost poftiţi să deguste din bucatele preparate de copii şi de gospodinele din comună, cum ar fi mâncărică de hribi la ceaun, turte pe plită umplute cu dulceaţă de afine sau magiun.

C.T. STURZU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.