Economia județului Neamț “duduie” în centrele de fier vechi și în balastiere

O imagine exactă a modului în care evoluează economia județului Neamț se desprinde, fără prea mare efort, din simpla lecturare a domeniilor pentru care agenții economici au solicitat autorizații de mediu. Și observăm, cu mândrie de locuitori ai unui județ turistic aflat în “veșnică” dezvoltare, că pe primul loc în topul solicitărilor din acest an se află cei care se ocupă cu tratarea și colectarea deșeurilor. Adicătălea tot fierul vechi e la putere, deși aparent numărul “obiectivelor” numai bune de dezmembrat a cam scăzut. Urmează gaterele, dar timid față de alte vremuri când se solicita autorizație și pentru exploatare forestieră. Acum APM nu mai are atribuții în domeniu, nu mai știe unde sunt exploatările, dar autorizează următorul pas din traseul lemnului, adică gaterul. Pe locul 3 se situează service-urile auto, un domeniu de mare forță, urmat imediat de balastiere – majoritatea pe Moldova și Siret. Producția în sine, care dă de fapt măsura unei activități economice reale, abia pâlpâie: ambalaje, produse lactate, hrană pentru animale de fermă și ceva jucării. Încurajator, de-a dreptul!

În anul 2018 autorizatiile de mediu au fost emise pentru activitățile:

  • Colectare/tratare deșeuri – 17
  • Tăierea și rindeluirea lemnului (gatere) – 9
  • Întretinerea si repararea autovehiculelor (service-uri auto cu spălătorie sau vopsitorie) – 8
  • Extracția pietrișului și balastului – 7
  • Fabricarea hârtiei si cartonului ondulat şi a ambalajelor din hârtie şi carton – 3
  • Acvacultura în ape dulci – 2
  • Fabricarea produselor lactate si a brânzeturilor – 1
  • Fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă – 1
  • Fabricarea materialelor plastice în forme primare – 1
  • Fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic – 1
  • Fabricare ambalaje lemn – 1
  • Fabricarea produselor din beton pentru construcţii, recuperarea materielelor reciclabile sortate – 1
  • Fabricarea jucăriilor – 1
  • Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată, restaurant, acvacultură în ape dulci – 1
  • Restaurante cu capacitate peste 100 locuri – 1
  • Captarea, tratarea şi distribuția apei – 1
  • Colectarea şi epurarea apelor uzate – 1. (C.M.)
adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.