Începe şcoala: poliţia verifică microbuzele şi se ceartă cu părinţii

Odată cu noul an şcolar, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ din judeţul Neamţ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, polițiștii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier. Ceea ce implică, de multe ori, discuţii contradictorii cu părinţii, ale căror autoturisme creează blocaje la orele de începere a cursurilor, mai ales că mulţi vor să oprească exact în poarta şcolii.

Pe de altă parte, “o atenţie deosebită va fi acordată activitățile educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi”, după cum a precizat agentul Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza diferite activităţi preventive-educative pe parcursul întregului an școlar.

Amintim faptul că una dintre prioritățile Poliției Române constă în  prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizări minorilor, combaterea abandonului sau a absenteismului școlar și eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfășurări a procesului instructiv-educativ. Pe această cale, conducerea I.P.J. Neamț transmite, atât elevilor cât și cadrelor didactice, multă putere de muncă și reușite pe măsura efortului depus în noul an şcolar!”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *