Liga a IV-a: Speranţa Răuceşti e lideră! Borca şi Horia ţin aproape!

pietricica turism

Speranţa Răuceşti este lidera Ligii a IV-a, după prima etapă, datorită victoriei cu 4-0 (3-0), de pe terenul Energiei Pângăraţi. În meciul disputat duminică, 9 septembrie, au marcat: Miron (11 metri), Smău, Bordeanu şi Botezatu.

BOTEZATU (Speranţa Răuceşti) talonat de HORCIU (stânga) şi PRICOP (ambii Energia Pângăraţi)

Pentru noi, meciul a început de la 1-0 pentru adversari, de la un 11 metri acordat prea uşor de centralul Diaconu. Şi următoarele două goluri au venit tot din faze fixe, la două cornere. Sunt puţin nemulţumit de acest debut al nostru, deoarece multe lucruri au fost discutate atent în vestiar, înainte de meci, însă nu au fost respectate în teren. Speranţa a fost mai bună decât noi, însă astăzi am jucat slab. Putem mult mai mult şi, odată intraţi în ritm, rezultatele vor fi altele. Ne aşteaptă un alt meci greu la Târgu Neamţ, cu Ozana, meci de la care nu avem pretenţii prea mari. Nimeni să nu uite că probabil suntem singurii care nu jucăm pe prime de joc, de la nivelul Ligii a IV-a, aşa că şi pretenţiile trebuie să fie pe măsură”, a declarat Bogdan Radu, antrenorul Energiei Pângăraţi.

Per total, sunt mulţumit. Şi de joc, şi de rezultat! Am întâlnit o echipă nou înscrisă în campionatul Ligii a IV-a, dar vreau să felicit şi formaţia gazdă. În cazul în care nu erau, nu ştiu cum se mai făcea campionatul. În rest, aşteptăm cu nerăbdare jocurile tari ale campionatului, cu Borca, cu Horia, chiar Târgu Neamţul şi dorim să facem o figură cât mai frumoasă în cadrul Ligii a IV-a”, a precizat Daniel Zavate, antrenorul Speranţei Răuceşti.

Şi Bradu Borca a avut un debut excelent de campionat, reuşind să se impună cu un scor detaşat, 4-1 (2-1), pe terenul formaţiei Ozana Târgu Neamţ. Meciul s-a disputat pe stadionul ”Cetatea”, în prezenţa primarului Daniel Harpa şi a viceprimarului Vasile Apopei, autorii golurilor fiind Vasilache/ Crengăniş (2), Bidan și Onofraş.

ONOFRAŞ (Bradu Borca) urmărit de APREUTESEI (Ozana Târgu Neamţ)

Am început mai bine! Am condus cu 1-0. Probabil ar fi trebuit să ne închidem. A fost primul meci în această formulă şi cred că putem vorbi de lipsă de experienţă ca echipă şi, în mod sigur, de lipsă de omogenitate. Consider că scorul este nedrept, nu ne aşteptam la o diferenţă atât de mare. Remarc prezenţa lui Onofraş, un jucător foarte bun, dar şi un caracter deosebit. A marcat gol, a dat două pase de gol. În plus, nu a protestat nici măcar o singură dată la deciziile arbitrilor, iar pe final de meci era singurul care făcea pressing. La 4-1! Borca este o echipă mai solidă, au meritat victoria, chiar dacă şi noi am avut două bare”, a declarat Victor-Andrei Isache, preşedintele Ozanei Târgu Neamţ.

Cel mai important lucru pentru noi este că am început cu dreptul acest campionat. Am întâlnit o echipă care nu a arătat valoarea individuală a jucătorilor, dar cu siguranță, în timp, își va spune cuvântul. A fost o prima repriză destul de echilibrată, dar, după ce gazdele au reușit deschiderea scorului, am revenit, mai ales datorită experienţei unor jucători ca Onofraş, Crengăniş sau Talpan. Repriza a doua a fost fără emoții și rezultatul final nu cred că poate fi contestat de cineva”, a precizat Florin Pintilii, antrenorul formaţiei Bradu Borca.

Victoria Horia a avut un debut bun de campionat, reuşind să învingă duminică, 9 septembrie, pe terenul Moldovei Cordun. Scorul final a  fost 2-1 (1-1), golurile fiind marcate de Gârlea şi Gruia/ Rusu.

Sincer, nu mi-a trecut încă supărarea. Dacă nu învingem pe Horia sau Pângăraţi, nu putem spera să prindem un loc în play-off. Noi am deschis scorul, dar apoi am fost egalaţi, la o neglijenţă a portarului nostru. Apoi condiţia fizică superioară a oaspeţilor şi-a spus cuvântul”, a declarat Iulian Popescu, preşedintele formaţiei Moldova Cordun.

A fost un meci greu de luptă, în care vântul ne-a creat destule probleme. Altfel, două echipe echilibrate ca valoare. E bine că am reuşit să marcăm, ei au primit şi un cartonaş roşu, astfel că am putut obţine victoria. Nu vom putea, însă, să concurăm cu Borca sau Răuceşti”, a precizat Bogdan Găucan, purtătorul de cuvânt al Victoriei Horia.

Etapa a doua (16 septembrie) programează meciurile: Speranţa Răuceşti – Moldova Cordun, Bradu Borca – Victoria Horia şi Ozana Târgu Neamţ – Energia Pângăraţi.

M. CONSTANTINESCU

FOTO: Ozana Târgu Neamţ Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.