Lipsă de igienă și neconformități: Păstrăvăria Cheița în pericol să fie închisă

Păstrăvăria Cheița (Bicaz-Tașca) riscă să rămână fără autorizație sanitară și de funcționare, din cauza nenumăratelor nereguli constatate de inspectorii sanitar-veterinari. Primul control pe care autoritățile l-au derulat la respectiva unitate de alimentație publică a scos la iveală grave abateri de la regulile de igienă care, ar trebui să fie respectate cu sfințenie într-o bucătărie. Potrivit declarațiilor directorului DSVSA Neamț, Sorin Ulea, urmează un nou control la sfârșitul acestei săptămâni, poate pentru că sesizări privind neconformitățile de la Cheița au fost depuse direct la ANSVSA București, pe lângă cele de la DSVSA Neamț și Instituția Prefectului.

“Există o reclamație referitoare la Păstrăvăria Cheița. A mers o comisie de la compartimentul de igienă și medicul veterinar zonal. M-am uitat pe nota de control, totul este specificat și în procesul verbal. Nu mi-a plăcut ce s-a scris acolo și este reprogramată activitatea de inspecție, dacă nu mă înșel, săptămâna asta. Scria despre 20 de câini, m-am uitat în notă, în reclamație. Erau constatate niște neconformități acolo și un plan de măsuri de remediere. Oprește foarte multă lume să ia masa acolo. Dacă nu au respectat acele măsuri impuse de specialiștii DSVSA Neamț, primesc ordonanță de interzicere a activităților. Interzicere definitivă cu obligativitatea operatorului economic de a relua activitatea de autorizare. Sunt două reclamații, una de la București și una făcută direct, iar încă una dirijată de la doamna prefect. Au autorizație pentru restaurant. Au documente sanitar-veterinare, garantat vă spun. În schimb, activitatea de alimentație publică de acolo este precară”, a declarat Sorin Ulea, director DSVSA Neamț. (I.Ș.)

One comment

  • pastrv mitica

    septembrie 26, 2018 at 3:13 pm

    Asa se face mâncarea la munte,are gust,culoare si anticorpi,nu s-a îmbolnăvit nimeni,bucureștenii sa mănânce cu mănușile,probabil e vorba de vreo donatie la vreo institutie dau ca patronul e din alta zonă,multi ar vrea sa primească peste si nu prea se da ,am observat ca se misuna multi pe acolo după peste,pastrav,si ies cum iese vulpea …cu…..coada intre picioare.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *