Acasă Actual O aberație de licitație: publicitate online la Primăria Piatra Neamț

O aberație de licitație: publicitate online la Primăria Piatra Neamț

După aberația de la Consiliul Județean Neamț privind caietul de sarcini privind publicitatea -aberație cu dedicație, dar tot aberație – lucrurile continuă în același mod și la Primăria Piatra Neamț. Aici deja nu mai vorbim de dedicație, că nu este treaba noastră, vorbim despre persistență în păcatul prostiei instituționale.

În caietul de sarcini, conceput toată lumea știe cum, apare o prevedere extrem de interesantă, care pare desprinsă dintr-un film SF cu scenarist și regizor prost. ”Numărul minim garantat de vizitatori ai site-ului unici lunari trebuie să fie de 30.000 de vizitatori, din care cel puțin 75% să fie din Piatra Neamț și minim 1000 vizitatori/ lunar/ articol comandat”.

Asta scrie în caietul de sarcini.

Aparent, totul este în ordine, numai că… doar aparent. Trecând peste aberația solicitării de a demonstra că ești din Piatra Neamț dacă tu accesezi de pe un telefon mobil un site (parcă se întâmplă tot mai mult, nu?), rămâne, totuși, întrebarea de ce prin acest caiet de sarcini se discriminează, de exemplu, un site cu acoperire națională, care nu poate avea ”cel puțin 75%” vizitatori din Piatra Neamț, dar ai cărui 8% vizitatori poate însemna mai mult decât cei 75% ai unui site local. Și care nu poate demostra că are 75% cititori din Piatra Neamț.

De exemplu, la 1.000.000 vizitatori zilnic, 8% reprezintă 80.000! O să spuneți că nu există asemenea afluență de vizitatori nici la nivel național. Noi spunem că există, din moment ce avem site-uri locale cu câte 400.000 de vizualizări pe o știre, asta fără roboței și alte moșmande, desigur.

Acestea fiind spuse, ne adresăm primarului municipiului cu solicitarea de a urma exemplul celor de la Consiliul Județean, care au retras procedura de licitație pentru a nu se face și mai mult de râs și puțin speriați de reacția aproape la unison a presei. (V.B.)

4 COMENTARII

  1. Domnule, vorba unui cantec: E foame de bani, e foame de bani!…….. la partid.
    Cum credeti dumneavoastra ca se intretine obrazul “gros” (era sa spun subtire!) al politicului? Cu transparenta si profesionalism? Ei, as!
    O zi frumoasa tuturor

  2. Traficul nu poate fi garantat. Punct. Prostie sau dedicatie… nu stiu. Daca e dedicatie, as vrea si eu sa vad clauza aia contractuala in care o firma de web isi asuma traficul :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here