Prețul unei veri ploioase: producție scăzută la cereale

Vremea capricioasă din vara anului 2018 a făcut ca recolta de grâu și cereale păioase să scadă considerabil față anii 2016 și 2017. Potrivit conducerii Direcției Agricole şi de Dezvoltare regională (DADR) Neamț, care a susținut luni, 3 septembrie, o conferință de presă, anul acesta în județul Neamț au fost declarate calamitate 7.697 de hectare cu culturi agricole, iar pagubele au fost estimate la 12 milioane de lei.

“Dacă anul trecut producția de păioase la hectar a fost de 4.630 de kilograme, anul acesta s-au recoltat 4.057 de kilograme la hectar. Situația este aceeași și la grâu, în 2017 producția la hectar a fost de 5.041 kilograme, iar acum, în 2018 este de 4.402 kilograme la hectar. Ploile au afectat foarte mult recolta de cereale păioase în acest an, s-a ajuns la scăderea producției”, a declarat Maricel Tălmăcel, director DADR Neamț.

Maricel TĂLMĂCEL

În același context, directorul DADR Neamț a mai declarat că, potrivit ultimelor modificări legislative în vigoare, cele 3 licee agricole din Neamț, „Ion Ionescu de la Brad” – Horia, Liceul Tehnologic „Ion Creangă” – Târgu Neamț și Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” – Vânători Neamț vor trece din subordinea Ministerului Educației și a Consiliilor Locale, în subordinea directă a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (E.C.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *