Atac direct la Arsene și Andrușcă din interiorul PSD

O înregistrare făcută în stilul tipic al unor turnători de meserie, care înregistrează tot pentru că nu se știe mai târziu la ce le folosesc, circulă pe trasee bine bătucite din zona presei online și nu numai. Un fost ministru, senator PSD și membru de frunte al partidului, Adrian Țuțuianu, face, într-o discuție înregistrată, afirmații uluitoare despre starea actuală a PSD-ului. Din punctul de vedere al nemțenilor, sunt interesante afirmațiile pe care le face referitor la Ionel Arsene și Dănuț Andrușcă, afirmații deloc măgulitoare pentru aceștia: “De exemplu, a sărit la mine tot de la Piatra Neamț, președintele de organizație. (Neinteligibil) …un fel de întrebare la masă acolo. Băi, lăsați-mă voi cu ale voastre nu știu ce” – Și i-am spus Domnul…”, cum îl cheamă pe ăsta, Arsene…Dumneata să vii să vorbești cu mine la modul ăsta când oi avea rezultatele mele. Deocamdată la Dâmbovița sunt majoritate”. Și, al doilea, ne vei explica de ce ai nominalizat cel mai idiot ministru care este ministrul Economiei. Acest ministru este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbește cineva cu el. Și are legătură cu economia următoare: A avut o vulcanizare”.

În rest, declarații incendiare la adresa lui Liviu Dragnea și a modului în care acesta ar folosi partidul, ”unul de maimuțe” în folos propriu: “Turul I. Dacă ar fi alegeri prezidențiale, Klaus Iohannis 23, Călin Popescu Tăriceanu 9, Laura Codruța Kovesi 8, băgată candidat din partea USR-ului în sondaj, Dacian Cioloș băgat de la România Împreună – 7%, Liviu Dragnea – 4%. – 0.22 – Eu nu am inventat acest 4%. Îl găsiți aici. Turul II. Azi, în condițiile în care nu facem nimic, Iohannis îl bate și pe Tăriceanu, o bate și pe Firea, îl bate și pe Dragnea de-l zvântură” sau “Legea cu offshore-ul a stat prin sertare şi dup-aia spuneau pe la televizor unii că vinde Firea cu socialul Stănescu bogățiile țării, că-l dă la o parte pe Dragnea. Uite că a schimbat-o Dragnea și așa că nu o mai putem nici trece la Camera Deputaților. De-aia nu s-a pus problema. Ea nu mai poate trece astăzi că s-a rupt majoritatea care susţinea legea asta”.

De unde vin nemulțumirile din partid, în viziunea fostului ministru al Apărării Naționale? Din modalitatea în care au fost promovați oamenii în partid: “Nicăieri în lume nu s-a pomenit să te duci la președinte cu un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l știe. Sub pretextul că să nu-l atace, că nu știu ce, a plecat cu Sevil Shhaideh. A deranjat foarte multă lume chestiunea asta, iar noi ne-am comportat ca un partid de maimuțe. Schimbarea a trei prim-miniștri a fost o tragedie pentru partid. Schimbarea unor miniștri, o tragedie. Calitatea Guvernului, o tragedie”.

V.B.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *