FOTO Alegători puşi pe glume la referendumul de la Târgu-Neamţ

pietricica turism

Prima zi de referendum în zona Târgu-Neamţ. La primele ore ale dimineţii, la seminarul de la Mănăstirea Neamţ era linişte şi doar câţiva seminarişti ne-au ieşit în cale. Aceştia ne-au spus că vor merge să voteze la fosta şcoală de la fabrica de lemne de lângă mănăstire.

La Liceul Teologic „Veniamin Costachi” din centrul comunei Vânători, unde se află secţia de votare nr. 476, până la ora 9:00 au votat 10 persoane, dintre care cinci sunt membrii comisiei. „Până acum nu a venit niciun bărbat de mână cu un alt bărbat şi nici o femeie de mână cu altă femeie”, ne declară glumeţ un domn din comisie.

La Secţia nr. 151 din satul Văratec, comuna Agapia, până la ora 9:30 au votat 40 de persoane majoritate măicuţe de la Mănăstirea Văratec. Una dintre măicuţe ne declară: „Am votat pentru căsătoria familiei creştine dintre un bărbat şi o femeie. Celor nehotărâţi sau împotriva familiei creştine le spun să vină cu dragoste şi să voteze pentru familia creştină”.

La secţia de votare nr. 148 aflată în sala de sport a Şcolii „Nicolae Grigorescu” din centrul satului Agapia au votat 165 de persoane până la ora 11:00. La această secţie votează şi măicuţele de la Mănăstirea Agapia. Stăm de vorbă cu doi bătrâni: „Mergem la vot dar nu avem buletine, dar mergem să le luăm. Nu ştiu ce votez, că nu mi-a dat nimeni să citesc ce şi ce anume”. După ce află motivul organizării referendumului ne mai declară: „Sunt de acord cu familia tradiţională, cu femeie şi bărbat. Am doi băieţi şi două fete, toţi căsătoriţi. Dar sunt plecaţi la muncă în afară. La noi nu prea este de lucru. Cum să se pună la discuţie aşa ceva, bărbat şi femeie? Păi cum altfel? Eu am făcut armata la Ghencea şi eram ochitor la mitralieră. Aşa i-aş lua la ochit şi acum pe poponari, dar nu mai văd aşa bine acum”.

La un bar din cartierul Humuleştii Noi, câţiva localnici îşi dau cu părerea despre referendum: „Merg la vot, dar nu sunt lămurit cu întrebarea. Trebuia să scrie pe vot ca să priceapă şi calul bătrân despre ce e vorba. Împotriva homosexualilor voi merge la vot, că mi-a zis şi popa să merg. Dar până la urmă ce votez eu? Nu sunt de acord cu căsătoria dintre doi bărbaţi şi doi femei, dar să nu-şi bage coada Dragnea sau Iohannis în acest referendum că nu mai merg la vot”, ne mărturiseşte unul dintre ei.

La secţia nr. 144 din cartierul Blebea, până la ora 1!:30 au votat 15 persoane şi există doar o cerere depusă pentru urna mobilă.

La sediul Protopopiatului Târgu-Neamţ e linişte şi pace. Doar vis-a-vis de acesta, câţiva muncitori lucrează la anveloparea unui bloc. „Mergem mâine la vot. Oricum, cu Ion nu mă însor, dar cu nevastă-sa, da”, ne zice glumeţ unul dintre muncitori. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.