Pălitura primăriei către Consiliul Județean: Cu bani cât pentru ”Moartea din Carpați” face o lună de evenimente

Municipiul Piatra Neamț dă pălitură de osândă Consiliului Județean, întrucât, ca un făcut, cheltuielile estimate pentru o lună întreagă de evenimente național-tradiționale la Piatra se ridică la exact cât a dat CJ Neamț pentru gala lui Cătălin Moroșanu: 156.000 de lei cât se poate de grei.

Potrivit proiectului propus spre aprobare și vot consilierilor municipali, cu 156.000 de lei se vor organiza manifestări așa, ca de an centenar, începând din 23 noiembrie, culminând cu Ziua Națională, pe 1 decembrie, și încheind cu spectacolul lui Moș Crăciun din 23 decembrie și show-ul de Revelion.

Potrivit anexei la proiectul de hotărâre, s-a estimat că, pentru proiecțiile unor filme cu tematică istorică, la cinema Dacia, pe 23 noiembrie, ar fi de ajuns 11.000 de lei (bani pentru închirierea sălii și detalii organizatorice), pentru primirea delegațiilor din orașele înfrățite pe 1 decembrie, ar fi de ajuns 25.000 de lei, la care se mai pun vreo 5.000 de lei pentru cocarde și stegulețe ce urmează a fi distribuite gratuit de Ziua Națională. În aceiași 156.000 de lei intră 10.000 de lei pentru premierea colindătorilor care vor trece pe la Primărie în perioada sărbătorilor de iarnă și încă 105.000 lei pentru Caravana lui Moș Crăciun (paradă cu personaje de poveste, cadouri și program artistic pe 23 decembrie) și pentru spectacolul de Revelion (cu tot cu foc de artificii).

Suplimentar, prin parteneriat ce urmează a fi parafat între municipalitate și Camera de Comerț și Industrie Neamț, tot de Ziua Națională se vor oferi gratuit 1.000 de porții cu fasole și cârnați, dar bugetul aferent acestei atenții este separat de cei 156.000 de lei. Deși ar fi fost interesant să nu… (I.Ș.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *