Sărbătoarea Educației și jubileul Inspectoratului Școlar Neamț în anul Centenarului

Atmosferă de emoție și dublă sărbătoare pentru învățământul nemțean în ziua de 5 octombrie. Directorii de școli din județ și inspectorii școlari s-au întâlnit, la amiază, la restaurantul Hotelului Central, pentru festivitatea prilejuită de Ziua Mondială a Educației și împlinirea a 50 de ani de la înființarea Inspectoratului Școlar Neamț.

ziua educatiei 2018 (1)
ziua educatiei 2018 (2)
ziua educatiei 2018 (3)
ziua educatiei 2018 (4)
ziua educatiei 2018 (5)

Prima parte a fost dedicată unei analize a învățământului nemțean din ultimii patru ani, prezentată, în deschidere, de inspectorul general Elena Laiu. Au urmat prezentările fiecărui inspector responsabil de domeniile management, programă, dezvoltare profesională, resurse umane, rețea școlară, activitatea ARACIP, activitatea educativă și proiecte europene. Comparația rezultatelor din ultimii ani a scos la iveală câștigurile și neajunsurile școlii nemțene, reflectate de rezultatele la examenele naționale, de nivelul de pregătire al dascălilor, de dotările școlilor, de gradul de ocupare a posturilor din școli, de menținerea aceluiași număr de școli, evitându-se comasările și efectele nedorite inevitabile, de proiectele europene tot mai numeroase. Părinții au fost reprezentați de președinta Asociației Părinților Neamț, avocata Mihaela Nechifor transmițând și felicitările asociației naționale.

A doua parte a festivității a fost rezervată omagierii istoriei de 50 de ani a Inspectoratului Școlar Neamț, onorării partenerilor instituționali actuali și sărbătorii împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Au fost invitați toți cei 11 inspectori generali din cei 50 de ani de istorie modernă a învățământului nemțean. Au răspuns ”prezent” majoritatea dintre ei, iar în memoria prof. Adriana Gagiu s-a păstrat un moment de reculegere. Foștii generali au primit trandafiri roșii și o plachetă omagială, iar corul Liceului de Arte ”Victor Brauner” din Piatra Neamț a interpretat piesa ”Gaudeamus igitur”. Diplome de onoare au primit reprezentanții autorităților locale și județene implicate în susținerea financiară și nu numai a învățământului – primăriile din Piatra Neamț, Roman, Bicaz și Târgu Neamț, Consiliul Județean, Prefectura, instituțiile publice care, într-un fel sau altul, colaborează cu Școala, și Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ Neamț. Diplome de excelență au fost acordate și mass-mediei nemțene, reprezentată de presa scrisă, media on-line și televiziune.

Organizatorii și invitații au discutat perspectivele învățământului la prânzul festiv care a încheiat evenimentul. (C.I.)

GALERIE FOTO

 

 

One comment

  • Lica a lu' Leana

    octombrie 8, 2018 at 8:21 pm

    De asta nu a fost nimeni de la ISJ si CCD la Conferinta Internationala “Apostoli pentru patriotism”? organizata de catre Asociatia Invatatorilor Neamt, conferinta la care cele doua institutii erau “partenere”??? Asa e cand sunt mai importante masa si spritzul (asta in zi de vineri!!!) pentru unii…… valorile morale, culturale, patriotismul… sunt pentru altii…..

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *