VIDEO Explozie la Piatra Neamț, doi răniți și un panicat

pietricica turism
ACTUALIZARE ORA 15.45: Primele măsuri anunțate în cazul locatarilor afectați de explozie

Incendiul de pe str. Dimitrie Leonida a fost stins de echipajele ISU Neamț. Primăria Piatra Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, evaluează situația familiilor afectate, are pregătite 20 de locuri de cazare pentru acestea și le va oferi alimente în funcție de nevoi. În urma evaluărilor, se vor acorda familiilor afectate ajutoare financiare de urgență”, informează Primăria Piatra Neamț.

ACTUALIZARE: ISU Neamț anunță că trei persoane rănite au fost transportate la spital. Un tânăr în vârstă de 24 de ani este în stare gravă, cu arsuri pe 60% din suprafața corpului. O tânără, prietena lui, a fost dusă la Spitalul județean pentru că a suferit un atac de panică. Femeia coborâtă cu autoscara din balcon a fost rănită ușor, având arsuri minore, 5-10% din suprafața corpului.

Tânărul în stare gravă va fi transferat cel mai probabil la Iași. Spitalul Județean Neamț a luat legătura cu spitale din București și Iași pentru a-l prelua. ”Nu am primit confirmare pentru a trimite pacientul la Spitalul de Arși din București, nici la Floreasca. Așteptăm acceptul de la Iași. Dacă nu, voi încerca la Spitalul Municipal din București, unde sper să găsesc un loc”, a declarat dr. Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean Neamț.

Tânărul de 28 de ani, despre care vecinii au spus că ar fi fost în apartament când s-a produs explozia, de fapt nu era acasă.

Locatarii care erau acasă la ora producerii deflagrației au coborât singuri din imobil. Pompierii susțin că sunt afectate apartamentele de la etajele II, III, IV, precum și acoperișul întregii scări.

ȘTIRE INIȚIALĂ: În urmă cu puțin timp, a fost anunțată o explozie, pe strada Dimitrie Leonida, șoseaua de centură a municipiului Piatra Neamț.

La fața locului s-au deplasat toate forțele de la ISU. De asemenea, au plecat la intervenție echipaje de la Serviciul de Ambulanță, mai ales că, pare-se, incidentul a avut loc la distanță mică de sediul SAJ Neamț.

Explozia a avut loc la etajul III al unui bloc, din cauza unei centrale termice. Flăcările s-au extins și la etajul superior, și la acoperiș, la ora 14 deja întreg acoperișul blocului arzând cu flacără deschisă. O femeie e în balconul nude la etajul IV și stă cu un prosop la nas, pentru că nu poate respira.

VIDEO:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.