Adjunctul Ioan Milea, pârât într-un proces cu Ministerul Educaţiei

Pârât în procesul intentat de Ministerul Educației Naționale (MEN), inspectorul școlar general adjunct Ioan Milea spune că n-are nici o vină, el personal. C-ar fi o greșeală a comisiei ministerului care i-a evaluat activitatea managerială și l-a depunctat ușor.

“A fost un calcul greșit făcut de comisia ministerială la evaluarea activității de anul trecut și în loc de 93 de puncte, au socotit 90 de puncte. A fost o nouă evaluare și am obținut 93 de puncte. Pe mine, diferența nu m-a afectat, întrucât tot calificativul «foarte bine» l-am obținut. Dar au fost colegi în țară care au pierdut mai multe puncte”, a declarat inspectorul adjunct Ioan Milea, referindu-se la scandalul național iscat anul trecut după demiterea din funcții a mai multor șefi de inspectorate din țară pe baza evaluărilor controversate.

Ulterior, MEN a modificat metodologia și a dispus reevaluarea inspectorilor generali, a celor adjuncți și a șefilor caselor corpurilor didactice, după ce corpul de control al ministrului Educației a constatat vicii majore în evaluare și în modul cum a fost organizată procedura.

Ineditul procesului deschis de MEN împotriva prof. Ioan Milea ține nu atât de faptul că adjunctul ISJ Neamț are calitatea de pârât, ci de contextul juridic: ministerul a emis un act administrativ care și-a produs efectele juridice (fișa de evaluare 829 din 30 ianuarie 2018) și trebuie acum ca justiția să dispună anularea documentului. La primul termen, din 15 noiembrie 2018, pârâtul nu s-a prezentat: “Sunt în concediu de odihnă, am depus o cerere pentru judecarea în lipsă”, a adăugat inspectorul adjunct Ioan Milea. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *