Cătălin Misăilă, șef peste aleșii locali ALDE din Neamț

Alegerile interne pentru conducerea aleșilor ALDE din județ, desfășurate marți după-amiază la Piatra Neamț, la sediul din Piața Mihail Kogălniceanu, s-au încheiat cu o surpriză pentru Ion Asaftei, vicepreședinte al CJ Neamț și lider (încă) autoritar al partidului. În urma ședinței ținute în regim de maximă discreție, președinte a fost votat Cătălin Misăilă, consilier local la Piatra Neamț. Conform informațiilor convergente, adunate în cursul zilei de miercuri, preferatul lui Asaftei ar fi fost altcineva, anume Vasile Luculescu, fost viceprimar de Târgu Neamț în alte timpuri.

„Am avut alegeri la Liga Aleșilor Locali ALDE. Președintele care a fost interimar până acum, Vasile Luculescu de la Târgu Neamț, a venit și și-a depus mandatul și am ales un nou Birou Teritorial al ligii. S-a mers pe vot secret, democratic. Pentru funcția de președinte au candidat domnii Vasile Luculescu și Cătălin Misăilă și a câștigat domnul Misăilă (…). Avem vicepreședinți pe Iulian Luca și Valerică Enache. Eu nu am candidat pentru că nu pot să fiu și președintele filialei ALDE Neamț, și președinte al Ligii Aleșilor Locali. În mod normal, peste tot, liga este condusă de un alt ales local și nu de președintele filialei. Sunt 51 de aleși locali (…) care și-au ales biroul de conducere (…)”, a declarat Ion Asaftei.

Marcat, probabil, de eșecul lui Luculescu, Asaftei a uitat că liga are 3 vicepreședinți aleși, nu doi. Din prezentare lipsește Adrian Grigoraș, consilier local la Piatra Neamț. O altă funcție importantă, de secretar general, a fost câștigată de Cristian Tihenea, tot consilier local, tot la Piatra Neamț. Biroul cuprinde încă cinci membri simpli a căror identitate nu a fost comunicată. La alegeri se spune că au participat 31 de aleși locali.

Surpriza votului final este cu atât mai mare cu cât statutul lui Misăilă la conducerea organizației municipale pietrene este ușor neclar. Poziția sa este umbrită de ceva vreme de supervizarea lui Iulian Luca, dirijat de Asaftei. Luca este acel consilier județean cu palmares politic incontestabil în zona de esență liberală, cunoscut pentru „operarea” Asociației Culturale Nicu Albu. Misăilă a ocupat pentru un timp funcția de viceprimar și a jucat un rol interesant în operațiunile de salvare a lui Dragoș Chitic, prin votul consilierilor locali din precedentul mandat, în primăvara anului 2015, când PSD a încercat să-l zboare din funcție. (M.N.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *