Femeia salvată din balcon: ”Le mulțumesc pompierilor, datorită lor sunt în viață”

Doina Ciocîrlan, femeia în vârstă de 53 de ani, salvată de pompieri cu autoscara, se pregătea să plece în oraș, când s-a petrecut explozia. Vorbise cu soțul ei la telefon și urmau să plece la bancă. Tocmai se pregătea să se îmbrace, când s-a produs deflagrația.

Nici n-am realizat ce se întâmplă. Am deschis ușa și l-am văzut pe băiatul de la etajul III, ieșind din apartament, înconjurat de flăcări. Atunci a ajuns focul și la mine. Am fugit în sufragerie, totul pocnea, simțeam cum vine căldura din apartamentul de jos. Am ieșit în balcon. Aveam o la uscat și mi-am pus-o la nas și la gură. Deasupra ardea acoperișul, peste tot era fum. Nu aveam pe unde să ies. Dacă nu erau pompierii cu autoscara, aș fi murit. Le mulțumesc și le voi mulțumi tot timpul, pentru că datorită lor sunt în viață”.

Apartamentul Doinei Ciocîrlan este afectat grav de incendiu, singura parte care arată la fel ca înainte fiind balconul. Cei doi soți locuiesc acum la prieteni.

În timpul intervenției de la blocul D5, pompierii au salvat, de asemenea, o bătrână și o fetiță care se aflau într-un apartament de la etajul II și nu puteau ieși, pentru că ușa afectată de suflul exploziei se blocase și nu se mai deschidea. (C.M.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *