LIGA A IV-A Concluzii la finalul toamnei fotbalistice

Duminică, 11 noiembrie, s-a încheiat prima parte a sezonului în Liga a IV-a. Clasamentul la zi ne arată că vicecampioana Bradu Borca (25 puncte) a avut un parcurs de regularitate, împiedicat doar de înfrângerea de acasă cu Speranţa Răuceşti şi de egalul de la Horia. Ozana Târgu Neamţ (22) încheie oarecum surprinzător jumătatea sezonului pe locul 2, având în vedere că s-a înfiinţat vara aceasta. Marea dezamăgire a toamnei fotbalistice este fără îndoială Speranţa Răuceşti (21), de la care cunoscătorii fenomenului aşteptau o evoluţie mai apropiată de valoarea lotului. Ultimul loc de play-off revine Victoriei Horia (14), cu o evoluţie mai discretă decât în sezonul trecut, dar care rămâne aceeaşi formaţie de luat în seamă. Moldova Cordun (6) şi Energia Pângăraţi (0) au fost petele de culoare ale campionatului, dar numai diriguitorii acestor formaţii ştiu ce eforturi au făcut, pentru a participa la un campionat şi aşa sărac în competitoare. Pentru a ne face o imagine completă am solicitat însă şi părerea oficialilor echipelor din Liga a IV-a.

“A fost un sezon perfect pentru noi şi suntem foarte fericiţi pentru ce am realizat anul acesta. Dacă celelalte competitoare intră în vacanţă noi continuăm sâmbătă, 17 noiembrie, cu un amical de lux cu echipa de Liga l, Politehnica Iaşi, pe terenul acesteia. În acest amical vom testa nişte jucători care sunt interesaţi să vină la noi din primăvară, de la CSM Roman, echipă care s-a retras din Liga a lll-a. Cu siguranţă, o să mai facem 3-4 transferuri, vor şi pleca câţiva jucători, dar, în principal, o să rămânem aceiaşi echipă şi pentru retur”, a declarat Ciprian Jigane, preşedintele formaţiei Bradu Borca.

“Această jumătate de sezon a fost cumva peste aşteptările noastre. Am pornit la drum aşa cum am putut în această vară. Obiectivul era să terminăm la maxim 7-8 puncte de locul I, pentru a încerca în primăvară să ne apropiem de poziţiile fruntaşe şi, de ce nu, să încercăm să promovăm în Liga a III-a. Le mulţumesc în primul rând băieţilor, care au dat dovadă de caracter indiferent de problemele cu care ne-am confruntat. Fiind o echipă nouă au fost destule dificultăţi la început, dar spre finalul campionatului lucrurile s-au aşezat pe făgaşul normal. Doresc să mulţumesc şi domnului primar Daniel Harpa. Dumnealui a fost iniţiatorul acestui proiect  şi s-a zbătut permanent să avem condiţiile necesare pentru a obţine rezultate cât mai bune. Va fi în continuare alături de noi, dumnealui dorindu-şi foarte mult promovarea. Nu în ultimul rând vreau să le mulţumesc şi lui Cătălin Rusu, un domn foarte meticulos, care ne-a ajutat cu toate documentele care sunt necesare la o echipă şi antrenorului Ionuţ Afloarei, care a venit alături de noi cu dorinţa de face performanţă pentru echipă şi oraş”, a precizat Victor Andrei Isache, preşedintele Ozanei Târgu Neamţ.

„La general vorbind, este un campionat ratat, la care participă doar 6 echipe. Consider că factorii de decizie ar trebui să adopte cele mai potrivite măsuri, pentru a remedia această problemă. Strict referitor la echipa noastră nu pot să spun decât că aceasta ne este valoarea. S-a tot vorbit de câteva luni încoace de valoarea formaţiei de la Răuceşti, dar, din păcate, acesta este nivelul nostru acum. Nu vom renunţa, vom merge în continuare, vor fi veniri şi plecări. Neapărat vom încerca să întinerim echipa. Prestaţia din tur va face obiectul unei analize aprofundate. Nu e normal să avem o singură victorie cu Borca, care, la acest moment, se poate considera mai mult un accident al celor de la Borca”, a menţionat Daniel Zavate, antrenorul Speranţei Răuceşti.

„A fost exact cum ne aşteptam, fără mari surprize. Practic, suntem 3 echipe (Horia, Cordun şi Pângăraţi) care luptăm pentru al patrulea loc în play-off. Am înţeles că fruntaşele se vor întări şi mai mult din primăvară, astfel că noi vom avea rolul… fileului de la tenis. Sincer nu înţeleg de ce se întăresc, atât timp cât nu cred că va merge vreuna dintre ele în Liga a III-a. Părerea mea este că se exagerează cu jucătorii aduşi din alte zări. Noi ar trebui să dăm şanse celor tineri din localităţile de unde sunt echipele. Sunt o groază de copii talentaţi în toate comunele. AJF Neamţ ar trebui să ia măsuri pentru ca echipele să fie obligate să folosească măcar 4-5 tineri din localitate”, a spus Bogdan Găucan, purtătorul de cuvânt al Victoriei Horia.

„Noi nu putem comenta decât despre arbitraje. Şi la meciul cel mai recent, la Borca, am primit gol din offside. Singura noastră obiecţie este legată de arbitri, care nu ne lasă să jucăm. Echipele mai necăjite, să le spunem aşa, dacă ridică un pic capul, imediat primesc lovituri la picioare. Meci de meci am avut astfel de probleme. Vom continua şi din primăvară, aşteptăm să vedem şi ajutorul de la primărie. Duminica mai apar supărări, dar apoi ne trece. Nu mai avem nici un obiectiv”, a declarat Iulian Popescu, preşedintele Moldovei Cordun.

„Nu a fost prea bine. Ne-am descurcat foarte greu cu jucătorii. Am beneficiat doar de banii de la primărie, fără vreun sprijin de la sponsori. În funcţie de bugetul alocat de primărie, vom stabili ce facem de la primăvară. Vom căuta şi sponsori. Sperăm să fie bine”, a precizat Viorel Jitaru, consilier local, reprezentant al formaţiei Energia Pângăraţi.

Campionatul Ligii a IV-a va fi reluat în primăvara anului 2019. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: M. CONSTANTINESCU; R. VASILIUS)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *