Parastas pentru Alexandru la biserica din Charleroi

Ionel Băiașu, tatăl tânărului mort în spitalul belgian, la o săptămână după explozia din apartamentul său din Piatra Neamț, a participat duminică la liturghia oficiată în biserica Sfântul Ioan Valahu și Piat Romanul din Charleroi.

Preotul paroh Bogdan Vlaicu a ținut, la final, o slujbă de pomenire special pentru Alexandru Gabriel. Românii din comunitatea Charleroi, toți cei care au fost alături și au încercat să-l susțină pe tatăl lui Alexandru în toată această perioadă și, mai ales, în ultimele zile, au fost extrem de impresionați. ”Este prima oară când în parohia noastră s-a ținut un parastas special pentru un adormit; în fiecare duminică se slujește, dar colectiv, pentru toți adormiții familiilor ce doresc sa facă parastas. La această slujbă de parastas a fost diferit. Poate pentru că tatăl lui Alexandru a fost prezent și el”, a scris, pe Facebook, Corina Elena, care a participat la slujbă și care spune despre Ionel Băiașu: ”un munte de om, înalt ca bradul, dar ofilit și mâncat pe interior (…) abia putea ridica ochii din pământ, fața din guler și mâna din buzunar să-și șteargă lacrimile”. Cei prezenți în biserică și-au luat rămas bun în lacrimi și l-au încurajat pe Ionel Băiașu, iar acesta le-a mulțumit pentru omenia și înțelegerea arătate: ”În același timp, când toți oamenii s-au apropiat de el, fiecare cu gândul lui și vorbele lui de încurajare, am vrut să merg și eu; am simțit nevoia. Doamna preoteasă deja vorbea cu el. M-am apropiat și mi s-a pus un bolovan în gât. Domnul a spus că îl ajută vorbele de încurajare, lucrurile materiale sunt… din gestul lui dând din mână, nimic (…) Se întoarce acasă singur în lume. Un munte de om, cu un chip blând, un bărbat frumos și desfigurat de durere”.

Astăzi, 13 noiembrie, Ionel Băiașu își aduce fiul acasă în sicriu. Înmormântarea este anunțată pentru joi, 15 noiembrie, la Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț. Detalii aici. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *