Părintele Hrisostom a fost găsit în Germania

pietricica turism

Fostul egumen al schitului ”Sfânta Maria Magdalena” din Țibucani, părintele Hrisostom Filipescu, a fost găsit în Germania, unde, de altfel, se afla de aproape 10 zile. El se află, momentan, în custodia autorităților, care l-au găsit după ce a fost pus în urmărire și Biroul SIRENE a preluat alerta și a distribuit-o tuturor polițiilor europene.

Părintele se află într-un fel de centru de deținere, unde va rămâne până se lămuresc autoritățile germane în privința motivelor pentru care era dat în urmărire. Oricum, oficialii nemți au realizat că se află într-o stare psihică precară, motiv pentru care a fost consultat de un specialist, care i-a recomandat un tratament. Capacitatea de exercițiu a părintelui nu poate fi pusă sub semnul întrebării, în acest moment, câtă vreme nu există niciun document medical în acest sens, așa încât dorința sa ca nimeni din România să nu fie informat despre locul unde se află trebuie respectată.

Părintele Hrisostom a plecat de la schit în după-amiaza de 28 octombrie și ar fi trebuit să ajungă la București, unde avea niște treburi de rezolvat, legate de școala doctorală. Brusc, și-a schimbat intențiile și a părăsit țara, lucru care i-a îngrijorat în egală măsură pe reprezentanții MMB și pe enoriași. În acest context, a fost sesizată poliția, care a luat decizia de a-l pune în urmărire. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.