Primarul de Pângăraţi a pierdut procesul cu ANI, dar are şanse mari să-şi păstreze funcţia

Petru Lungu Bordea, primarul de Pângăraţi, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Curtea de Apel Bacău i-a respins astăzi, 27 noiembrie, contestaţia prin care a atacat raportul inspectorilor de integritate, ca neîntemeiată. Decizia instanţei poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde procesele durează foarte mult (primarul de Roman are termen, de exemplu, în noiembrie 2019, dar s-au fixat deja şi termene pentru anul 2020 în procesele cu ANI), aşa că şansela ca primarul de Pângăraţi să-şi încheie mandatul sunt foarte mari.

Conform raportului ANI, Petru Lungu Bordea ”a întocmit, semnat și aprobat Contractul de arendare și Contractul de concesiune, încheiate între Comună Pângărați, județul Neamț, și Asociația Crescătorilor de Animale Pângărați (asociație în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator), precum și documente aferente, ulterior asociația încasând subvenții A.P.I.A. pentru campaniile 2011-2015. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/ 2003 și art. 75 din Legea nr. 393/2004”.

Speţa este similară cu cea a fostului primar de Agapia. Diferenţa este că Neculai Nastasă şi-a pierdut funcţia din cauza incompatibilităţii.

C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.