Școala nemțeană de chimie pe podiumul concursului “Academician Cristofor Simionescu”

pietricica turism

45 de liceeni și profesorii care îi pregătesc au urcat pe podiumul concursului de chimie și protecția mediului “Academician Cristofor Simionescu” organizat de Facultatea de Inginerie și Protecția Mediului din cadrul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” Iași. Competiția, adresată liceenilor de la profilurile tehnic și teoretic, are două secțiuni – individual și pe echipe. Lotul elevilor din Neamț pasionați de chimie aplicată în domeniul ingineriei a fost unul consistent, cu 110 participanți din cei 559 în total care au concurat la ediția a VI-a, proveniți din Iași, Galați, Alba, Buzău, Bacău, Suceava, Vaslui și Botoșani. Liceeni nemțeni care studiază în filiera tehnică s-au întors de la Iași cu 9 premii și mențiuni, iar elevii de la liceele teoretice au câștigat 36 de premii și mențiuni.

“Din lotul județean de chimie s-au distins echipa de 8 elevi ai profesoarei Brîndușa Andrei care s-a clasat pe locul III cu un punctaj total pe echipă de 566 de puncte și locul II pentru profesoara Mihaela Vișan care a avut o echipă cu 6 elevi și 384 de puncte în total”, a declarat prof. Ioana Tudoran-Moga, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamț.

La această ediție, 12 dintre profesorii coordonatori au luat parte la work-shop-ul „Ce înseamnă să fii inginer?” susținut de acad. prof. dr. ing. Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Române. Concursul individual a constat într-o probă scrisă tip grilă cu 30 de întrebări, iar la competiția pe echipe au participat doar profesorii care au avut un grup de minim 5 și maxim 8 elevi, indiferent de anul de studiu, dar distinct pe sesiunea teoretic și tehnologic.Acest concurs este un test pentru tinerii care își doresc să urmeze o carieră în domeniu și îi scutește pe participanți de taxa de înscriere la examenul de admitere organizat de Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” Iași. Iată lista premianților din Neamț:

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2018/11/isj-neamt-concurs-chimie-tabel-castigatori.pdf

(C.I.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.