Senatorul Dan Manoliu: ”PSD a votat Autostrada Unirii”

Dragi nemțeni,
Camera Deputaților a votat aprobarea proiectului de construire a Autostrăzii Unirii, Ungheni – Iași – Târgu Mureș.
Prin votul dat la Cameră, alături de cel din comisia de specialitate a Senatului, din care fac parte, Parlamentul României a răspuns pozitiv la dorința românilor de unitate și dezvoltare, prin crearea acestei punți de legătură între provinciile sale istorice: Basarabia, Moldova și Ardealul.

Sunt foarte bucuros să observ că, după ce am reușit ca, în Comisia de Transporturi din Senatul României, alături de singurul meu coleg moldovean, respectiv senatorul din Iași dl. Toma Vasile, legea de construire a autostrăzii noastre, a moldovenilor, să primească aviz pozitiv, acum și Camera Deputaților a luat aceeași decizie.


Faptul că acest mare proiect de infrastructură se va realiza va duce, în primă fază, la crearea a multe locuri de muncă, precum și la o creștere a tuturor sectoarelor economice adiacente, furnizoare de materii prime și servicii conexe activității de construire a autostrăzii.

În al doilea rând, faptul că autostrada va trece prin județul Neamț, județul nostru drag, înseamnă că nemțenii vor avea o legătură facilă și directă cu Ardealul și Basarabia, premisă a dezvoltării unor puternice legături economice și turistice.
Neamțul va putea fi vizitat de un număr mult mai mare de turiști, turismul reprezentând una din cele mai importante axe de dezvoltare în care Consiliul Județean a hotărât să investească în ultimii ani, va putea avea conexiuni economice mult mai profitabile cu restul țării și să beneficieze, în același timp, de mai multe investiții, atât străine, cât și românești.

În încheiere, vreau să vă spun că mă simt fericit și foarte satisfăcut de deznodământul legii pentru care, ca reprezentant al Neamțului în Senatul României, am depus tot efortul posibil pentru a obține avizul pozitiv al comisiei senatoriale de specialitate din care fac parte, iar ca nemțean nu pot decât să mă bucur și să sper în găsirea celei mai bune și rapide soluții pentru construirea Autostrăzii Unirii Ungheni – Iași – Târgu Mureș.

Dan Manoliu,

senator PSD de Neamț

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *