Tânărul rănit în explozie va fi trimis la un spital în Belgia. Mobilizare exemplară a unui deputat din Timiș, orgolii cu Raed Arafat

Tânărul rănit în explozia de ieri, 31 octombrie, va fi transferat astăzi, pe la ora 10, la un spital din Belgia. Informația a fost vehiculată de presa centrală și confirmată pentru Hotnews de deputatul de Timiș Pavel Popescu, cel care s-a implicat pentru ca transferul tânărului să se poată face cât mai repede. ”Alexandru luptă în aceste momente pentru viața sa. Acum a ieșit din operație. Trebuie stabilizat pentru a putea pleca spre Belgia dimineață, la ora 10:00. Operația de la Iași era absolut necesară”, a adăugat deputatul Popescu pe pagina sa de Facebook.

Precizarea vine și în contextul în care situația tânărului a produs o bătălie a orgoliilor la nivelul Capitalei, după ce comunitatea Corupția Ucide, citând o publicație online locală, l-a acuzat pe secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, că ar fi cerut păsuire 24 de ore până când tânărul rănit să fie primit de un spital din București. Raed Arafat a reacționat dur, tot pe Facebook: ”M-am obișnuit să las de la mine și să închid ochii la câte murdării și minciuni sunt scrise despre mine și despre ce fac de către unii și alții care se ascund în spatele conturilor de facebook și comentează de dimineață până seară. De această dată chiar este prea mult. Acum câteva minute mi-a ajuns o postare pe site-ul “coruptiaucide” în care sunt acuzat că am cerut să fie lăsat un pacientul cu arsuri la Iași 24 de ore. Mincinoșilor, eu am călătorit toată ziua de astăzi, acum am terminat o ședința în Norvegia unde mă aflu din partea NATO la un exercițiu în calitate de președinte al comisiei medicale civile. Nu am știut de pacientul respectiv și nimeni nu m-a întrebat nimic în relația cu acest pacient. Așa cum corupția ucide, minsiunea și prostia pot ucide și pot, la rândul lor, face foarte rău unei țări. Nu știu cum vă permiteți să mințiți în halul acesta pe site-ul respectiv și nici măcar să nu verificați informația pe care o difuzați! Sper că aveți bunul simt să retrageți ce ați scris acolo și comentariile care se referă la mine în contextul fals pe care l-ați prezentat altfel cu siguranță ne vom vedea la instanța!”.

Ulterior, Corupția Ucide a venit cu precizări: ”Comunitatea Corupția Ucide dorește să facă următoarea precizare referitoare la maniera în care a fost relatată situația tânărului ars în urmă exploziei din Neamț. Noi doar am preluat o știre, fără să verificăm din mai multe surse (pentru că la acel moment nu exista alta, iar situația tânărului era destul de gravă) şi am corectat imediat ce am fost atenționați. Remarca prin care un oficial al statului le cerea medicilor să aștepte 24 de ore pentru a găsi un loc disponibil la un spital din țară pentru victimă nu îi aparține lui Raed Arafat, ci unui alt secretar de stat. Situația tânărului rămâne critică si demersurile necesare pentru ca acesta să ajungă în străinătate pentru tratament sunt contracronometru. Ne cerem scuze tuturor celor care ne urmăresc pentru informația eronată furnizată mai devreme. Îngrijorarea noastră este justificată, din cauza precedentelor din cazurile cu arși grav, în care autoritățile române, inclusiv domnul Arafat, au prezentat informații incorecte și incomplete”, au scris cei de la comunitate, sub hashtag-ul #AvemDeToate.

Deputatul Pavel Popescu, a cărui luare de poziție și mobilizare se cuvine recunoscută și apreciată la justa sa valoare, a confirmat că Raed Arafat nu a știut de situația tânărului rănit și a povestit cum s-a derulat filmul intervențiilor pentru ca Alexandru să fie trimis în străinătate: ”Arafat e la cel mai mare exercițiu NATO din ultimii 40 de ani. Nu știa de transfer. Eu am facilitat transferul, l-am sunat pe ministru și acum încercăm să facem tot posibilul să ajungă cât mai repede. Arafat e la dispoziția ministerului, m-a contactat imediat cum a aflat să ne ajute. Problema în momentul de față e alta și ține de niște plăți ale Casei de Asigurări de Sănătate. Se lucrează la ea”, a declarat Pavel Popescu pentru HotNews.ro.

De asemenea, pe pagina sa, deputatul a adăugat:

Nu vreau să fiu avocatul nimănui dar vă spun asta:
În România, primul simptom al unui sistem bolnav este faptul că se bazează pe un singur om. Dacă acel om este prins chiar și pentru o secundă într-o altă misiune, sistemul eșuează. Încetați să-l mai înjurați pe Raed Arafat.
P.S. Alexandru, pacientul de la Iași pleacă în noaptea aceasta spre Belgia, dacă totul decurge bine. Ministra Sănătății a raspuns prompt solicitării și ofertei noastre de transfer și e implicată personal în acest proces (nu e normal, dar vom schimba și asta odată). Doctorul Serge Jennes, cel care nu m-a refuzat niciodată, așteaptă pacientul în Belgia. Mulțumesc tuturor celor care v-ați mobilizat pentru transferul lui Alexandru. Acum, hai să ne rugăm pentru el și familia lui”. (Mesagerul)

One comment

  • Dragos

    noiembrie 1, 2018 at 10:32 am

    Felicitari celor care s-au implicat in transferul acestui copil in strainatate. Rusine autoritatilor locale nemtene care au manifestat indiferenta, la cel mai inalt nivel. Iar amestecul nepermis al delatorului Barbulet in actul medical este o infractiune. Nu poate stabili un nepriceput in orice cand si daca trebuie transferat un pacient la alt spital. Unde am ajuns?

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *