Adrian Niță a părăsit-o parțial pe  Daniela Soroceanu. Știre în 4 variante

pietricica turism

Pentru cititorii Mesagerului, pentru a nu fi acuzați a fi pro sau contra cuiva, relatăm în mai multe variante știrea despărțirii lui Adrian Niță de postul de purtător de cuvânt al Prefecturii. Știrea ar fi incompletă fără precizarea că același Adrian Niță și-a făcut cadou de aniversare un post sigur de funcționar public, ați ghicit!, în Prefectură, urmare a unui concurs pe care l-a câștigat din postura celui care joacă pe teren propriu. La finalul știrii, puteți vedea și imagini cu desfășurarea concursului, în comunicate. (V.B.)

Varianta politically correct din punctul de vedere al Prefecturii, PSD și defuncta M10.

Instituția Prefectului, în anul centenarului, înțelege să facă totul pentru a-și forma un corp de funcționari de elită. De aceea a organizat un concurs pentru a alege un consilier clasa I, grad profesional superior, din cadrul Serviciului pentru afaceri europene, relații internaționale, dezvoltare economică, strategii și programe guvernamentale, monitorizarea serviciilor publice deconcentrate, situații de urgență, servicii comunitare de utilități publice și ordine publică – Compartimentul Strategii și Programe Guvernamentale. Pentru asta, concursul a fost mediatizat în toată presa care a înțeles importanța momentului, care înțelege exact necesitatea colaborării cu instituțiile publice și, mai ales, cu șefii lor.

Concursul, perfect pregătit din punct de vedere procedural, cu o comisie formată din profesioniști recunoscuți și pentru modul cum înțeleg știu să transpună în practică dorințele șefului, a arătat un Adrian Niță imbatabil (purtătorul de cuvânt al instituției, un om cu un Cv bine dotat și garnisit cu tot ce trebuie), de aceea se poate spune că a câștigat cel mai bun, cel mai pregătit, omul fără pile, fără recomandări PCR, omul potrivit la locul potrivit, în felul acesta județul câștigând un element sănătos, care poate oferi satisfacții nebănuite și chiar multiple administrației județene și, de ce nu, chiar naționale.

Instituția Prefectului, fostele partide în care a activat, secretariatul general al Guvernului, au trimis scrisori de felicitare după concurs, atât candidatului, cât și comisiei, care a știut să se strecoare printre atâția candidați și chichițe procedurale, scăpând astfel până și de inerentele, plictisitoarele și futilele contestații.

Varianta revoltată a unui ziar de opoziție

În deplină clandestinitate, cu un anunț ascuns prin cotloanele site-ului Prefecturii, a fost organizat un concurs pentru un post călduț de funcționar public. Omul care a contribuit la colectarea de voturi pentru PSD din postura de candidat al Monicăi Macovei (quelle horreur!), cel care a tatonat-o pe Oana Bulai până în momentul când a ajuns șef la o firmă a primăriei, cel care a fost garda de corp a actualului prefect de Neamț, adică Adrian Niță, purtătorul de cuvânt al prefecturii, este cel care a și câștigat, previzibil și neloial, zicem noi, acest concurs, organizat chiar în perioada în care se anunță blocarea posturilor publice. Dacă, până acum, Niță stătea la ușa prefectului pentru a-și justifica banii, de acum înainte va trebui să caute soluții pentru a-și mulțumi noua șefă directă, cunoscută pentru intransigență când vine vorba de funcționari care cu greu pot înțelege că au și alt șef decât cel de la partid.

Acest concurs arată, încă o dată, că PSD-ul este doar o grupare de indivizi care se îngrijesc doar de binele lor, al rudelor, amantelor, al celor care sunt în stare să calce pe cadavre pentru a-și atinge scopul: cât mai mulți bani de la stat, pentru cât mai mult stat.

Varianta unui fost coleg de partid pierdut pe drum

“Adrian? Păi asta, vă spun eu, e … (urmează o expresie care nu poate fi transcrisă), nimic nu-I scapă, niciun partid, niciun post, nicio… (aceeași expresie). Trag la el banii parcă-i aspirator…. Și mai zic,  are recomandări bune de la toți, dacă-I întrebi. Pinalti… a fost omul lui, Monica Macovei era moartă după el ca politician, Arsene tot așa, Oana Bulai tot așa, Daniela Soroceanu la fel ca Oana Bulai, că omul știe cum să se facă util, are posibilități nelimitate de exprimare, mai ales când e pus să dea din gură, că de-aia a și ajuns purtător de cuvânt. Acum, după atâta activitate la o vârstă atât de fragedă, are și el nevoie de liniște, ca să-și pregătească următorul pas. De-aia s-a dus la concurs, că leafa-i bună, da’ nu ajunge, ca să trăiești modest, pe picior mare, e nevoie de și mai mult. Dar toate la rândul lor, că e timp. O să zică unii și alții că, vezi Doamne, e concurs aranjat! Și ce? Da’ prefecții cum se pun? Ce, ei dau concurs? Ei se expun cum s-a expus  Adrian? Eu, recunosc, sunt supărat pe el. Că n-a zis nimic că pleacă de pe post, că mergeam eu purtător de vorbe al Soroceancăi. Acum am înțeles că-i târziu, că vine una frumoasă, brunetă și cu părul lung, cu recomandări beton. D’ mă întreb, că-l cunosc, o fi tot recomandarea lui Adrian sau el doar o pregătește pentru preluarea cât mai lină a atribuțiilor de serviciu?

Varianta (care ar trebui să fie cea) normală

Prefectura Neamț. Un concurs organizat pe aceleași principii ca și cel de director de marketing la Complexul Muzeal Neamț. Adică în marea familie a oamenilor de bine, veniți cu partidele (PSD, PDL, M10) și care și-au luat județul și orașul înapoi. Adrian Niță, omul bun la toate, a câștigat. Pentru că nu putea să piardă. Pentru toți cei care au participat, câștigătorul și organizatorii concursului recomandă, ca bibilografie pentru viitor, tăblițele de înmatriculare care au circulat prin România în vară, cu cuvintele ”de la” în mijloc. Vizual, se poate apela la degetele mijlocii ale domnului deputat Iordache,  de la Caracal.

Desfășurarea concursului, în documente oficiale:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.