Alba Iulia-peste 100.000 de vizitatori pe 1 decembrie

Alba Iulia a fost destinația cheie week-end-ul trecut. Peste 100.000 de oameni din toată țara s-au adunat, pe 1 decembrie, în orașul Unirii, pentru a sărbători Centenarul.

La sărbătorirea celor 100 de ani de România a fost invitată, pe lângă președintele Klaus Iohannis și alți politicieni, și Familia Regală. Principesa Margareta, împreună cu Principele Radu, au ajuns în gara din Alba Iulia la ora 9:30, ei călătorind cu locomotiva cu aburi 231.065- Pacific.

Inaugurarea monumentului Unirii a avut loc la ora 15:00, când a ajuns și ministrul Apărării, Gabriel Leș, întâmpinat cu huiduieli din partea publicului. Imediat după acesta a sosit și Principele Nicolae, alături de soția sa. Președintele Klaus Iohannis nu s-a lăsat mult așteptat, defilând pe podul Unirii, alături de primarul Mircea Hava.

“Sunt onorat să fiu președinte al României în perioada Centenarului Marii Uniri și sunt foarte bucuros să trăiesc aceste moment în mijlocul dumneavoastră pentru a celebra împreună un secol de la nașterea statului nostru unitar modern”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Evenimentele au continuat cu o paradă militară, iar ziua s-a încheiat cu un foc de artificii și concerte folclorice. (Alina HOANOŞ)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *