”Palma” liceanului pentru demagogia vicelui Asaftei

Ion Asaftei își dovedește încă o dată (in)capacitatea de comunicare în public și reușește să stârnească râsu’/plânsu’. Invitat din strictă curtoazie, a participat la o manifestare numită ”Platforma viitorului-Generația Z”, care-și propune să încurajeze tinerii să rămână în țară și să performeze. Cum s-a organizat și o conferință de presă, un oficial de la Consiliul Imaginii Județene (adică CJ Neamț) nu a putut scăpa prilejul să-și promoveze partidul: ”Îmi face o plăcere deosebită, pentru că n-aș fi vrut să introduc politicul în discursul nostru, dar n-am cum să nu observ ceva: în dreapta mea este domnul inspector școlar adjunct Ioan Milea, care este de la ALDE, domnul Morariu Ciprian – inițiator și parte în acest proiect – este de la ALDE, eu sunt de la ALDE. Și spun asta pentru că n-am făcut prezentarea, mă numesc Asaftei Ion și sunt vicepreședintele Consiliului Județean, jurist de profesie. Pentru că forța liberalismului se află la ALDE, iar noi n-avem cum să nu fim alături de tineri și de viitorul lor! Ar însemna o negare a propriului nostru statut.

Reacția, așa cum ar trebui să se întâmple de fiecare dată când cineva aruncă în ventilator cu politicul, a venit de la un tânăr, care a punctat sec: ”Având în vedere că România este guvernată de majoritatea PSD-ALDE și sistemul de educație din România nu este tocmai foarte dezvoltat și ne confruntăm cu foarte multe probleme în Consiliul Național al Elevilor, mai ales că ultima problemă este incapacitatea de a stabili un buget al României, bugetul educației fiind corigent la acest capitol, cum puteți  promova acest partid aflat la putere?

Pe principiul că niciodată nu-i destul, dacă mai poți să te faci de râs cât mai fudul, vicele CJ Neamț via ALDE a încercat să explice, doct, că nu a fost înțeles așa cum ar fi vrut să se exprime. Ce a urmat concurează la fraza dăncilistă a anului la Piatra Neamț.

Asaftei a reușit să facă un compot ideatic, în care a amestecat poporul creștin, ortodox, familist, cu manualele școlare, morala, legea, bunul Dumnezeu, plus ”aculturația” perversă. Citiți și luați aminte: Eu am să spun ceva dumneavoastră, pentru că este important să plecăm cu o anumită clarificare de aici. La această oră, în contextul societății noastre, nu se poate merge mai departe, cel puțin pentru ziua de azi, luat și-n sensul viitorului, fără decident politico-administrativ-legislativ! Că vrem, nu vrem, ne supunem unui asemenea sistem! N-aș putea spune că sunt în afara politicului! Păi, dumneavoastră, punând asemenea întrebări, știți că faceți politică?! Nu, ca idee. Deci, dacă n-ați fost atent la ce am spus eu mai devreme: am spus că abia aștept ca generația tânără să vină să se implice în decizia politico-administrativă pentru a o perfecționa și a o aduce la acea valoare care să corespundă momentului social de la acea dată. Și dacă erați atent la această formulare, sunt sigur că erați de acord cu noi. (…) Dar luam în calcul altceva la nivelul Ministerului Învățământului și nu vreau să intru acuma într-o discuție care ar ține până diseară: cum să introduci în manualele școlare problematica genului și multe altele, dar nu vreau să duc discuția în altă zonă. Cine i-a adus pe acei domni acolo și nu-i întreabă și nu-i scutură nimeni? Doar pentru că trebuie să răspundem la aculturația sau incultura de o anumită natură, perversă, dacă-mi permiteți?! Și să accept, un popor creștin, român, ortodox, familist, un popor la locul lui, din care faceți voi parte, tânăra generație, să accept toate mizeriile astea?! Eu sunt de acord cu orice entitate de o natură sau alta, fiți atenți ce vă spun! Dar când este vorba de morală și de lege și de bunul Dumnezeu, cine are alte apucături să și le rezolve în propria casă, e treaba lui. Dar când vrei să transformi în tendință socială așa ceva, în mine n-a găsit nimeni un sprijinitor și nici nu va găsi. Indiferent cât m-ar costa o asemenea afirmație! Vă mulțumesc pentru atenție.

Comentariul cum că vorbitorul ar fi numai bun pentru un post de ministru în Guvernul Dăncilă nu știm dacă a fost o ironie sau o recunoaștere a meritelor oratorice ale șefului local al ALDE. (V.B.)

pietricica turism

2 COMENTARII

  1. Întreb şi eu: oare prin CJ Neamţ a rămas vreunul, de leac cum se zice, care să ştie pe de rost, fără „goagăl” cine e profesorul Colceag? (Un personaj care sigur ştia, un bărbat la 56 de ani împliniţi luna trecută, tocmai ce s-a mutat pe ocolite la Bacău.) Peste partid sar fără emoţii, nu se pune aşa întrebare la Neamţ din motive umanitare.
    Însă, fiindcă tot a stat lângă un om de patrimoniu („un ţăran care a devenit matematician, un matematician care a devenit psihopedagog şi un psihopedagog care a devenit un economist”), măcar două linkuri spre două interviuri sper să-i fie de folos inegalabilului şi impetuosului Jan de la Han:
    – 2017: https://evz.ro/prof-dr-florin-colceag-antrenorul-de-genii-educarea-copilulu.html ;
    – 2013: https://beta.dela0.ro/matematicianul-florian-colceag-pot-demonstra-ca-dumnezeu-exista-si-actioneaza/ .
    Cât priveşte discursul propriu-zis, se cuvine o recompensă pe măsură. Acum i-am pus bazele: Trofeul Graţiela Leocadia Gavrilescu în rang de “Cu-n-un-ă de scaieţi” la categoria “Cu sau fără rost, limba te dă gol”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.