Acasă Actual Piatra Neamț în sărbătoare. Centenar fără Ionel. Grupaj foto.

Piatra Neamț în sărbătoare. Centenar fără Ionel. Grupaj foto.

Cel puțin 2000 de oameni veniți cu entuziasm  în centrul orașului, pentru a sărbători Ziua Națională și 100 de ani de la Marea Unire. Cu steaguri, cu cocarde, cu parada militară și, evident, tradiționalele discursuri ale autorităților administrației publice și județene. Absent, fără explicații publice, cel care se consideră șeful județului, Ionel, Arsene: pe lângă el au mai lipsit destui oficiali județeni, dar și parlamentari (au fost vizibili deputatul Ciprian Șerban și senatorul Emilia Arcan, ambii de la PSD). Este drept că pe contul de Facebook ne-a transmis un mesaj, îmbrăcat într-un frumos costum popular ( vezi aici), postură cu care nu eram obișnuiți în mediul virtual.

Ceremonia a debutat cu salutarea drapelului de luptă de către Instituția Prefectului, nu toată, cum s-ar putea crede, ci prin reprezentant, a continuat cu slujba religioasă și cu inevitabilele discursuri despre ce înseamnă România la împlinirea a 100 de ani. Cel a Instituției Prefectului, metamorfozată extrem de natural în premierul Viorica Dăncilă (al cărui mesaj l-a citit), a stârnit ușoare urme de huiduieli din partea pietrenilor prezenți în Piața Ștefan Cel Mare din municipiul reședință de județ. Oamenii au fost, totuși, decenți, este zi de sărbătoare iar umorul guvernamental și temele neadecvate pot fi comentate și mîine. Ca și cel local. În oglindă, discursul lui Dragoș Chitic a fost întâmpinat cu aplauze decente în public. Al Instituției Prefectului, cu apauze protocolar-firave ”decât” pe scenă. Mai în rol a fost vicele Asaftei, cu un discurs scurt și la obiect.

Defilarea efectivelor MapN, ISU, MAI și ale Poliției Locale Piatra Neamț, cu tot cu mijloacele din dotare, a demonstrat că mai există speranțe de normalitate. (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here