Arsene anunță un alt spital nou cu heliport, centru de radioterapie și oncologie medicală

Macheta pe care unii consilieri au vizionată în premieră la ședința de consiliu

Astăzi, 30 ianuarie, în plen, Consiliul Județean Neamț a adoptat tema de proiectare și studiul de prefezabilitate aferente obiectivului de investiții de interes județean ”Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – Secții Medicale, Chirurgicale, Centru de Radioterapie și Oncologie Medicală”. În esență, este vorba de un pavilion nou (44.000 mp) și un centru de radioterapie (6.038 mp), în valoare de 1.020.072.400 lei noi (cu tot cu TVA). ”Este vorba despre un spital nou la Piatra Neamț”, a declarat președintele Ionel Arsene. ”Este un proiect care ne va face cinste tuturor din Consiliul Județean. Anul acesta îl și scoatem la licitație,  dacă merg repede demersurile cu pre și fezabilitatea”, a adăugat acesta în ședință.

După, pe o pagină de socializare care probabil reprezintă și punctul de vedere oficial al Consiliului Județean Neamț, a mai adăugat: ”Astăzi este o zi importantă pentru județul Neamț! În ședința de Consiliu Județean am prezentat primele demersuri în vederea construirii noului spital județean, unul dintre proiectele mele de suflet!

Acesta va include un centru special de radioterapie, dar și secții medicale stabilite de comun acord cu specialiștii din comunitatea noastră. Investiția, susținută de toți colegii mei, va beneficia de la bun început de un heliport.”

În aceste condiții probabil că, într-o ședință viitoare, cu aportul secretarului județului, va fi avută în vedere hotărârea Consiliului Județean din 2017 prin care se aproba construirea unui ”Pavilion Secții Medicale”, cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, pentru care în 2018 în ianuarie era semnat și un contract, după cum declara atunci același Ionel Arsene: ”Sunt extrem de fericit că am semnat contractul pentru extinderea Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, un obiectiv extrem de important pentru sănătatea județului Neamț. Cred că, alături de reabilitarea spitalului vechi și a secției de oncologie, acest obiectiv va face ca unitatea noastră – Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și secția de radioterapie, pe care o vom construi tot prin Compania Națională de Investiții, la Neamț – să fie unul din cele mai moderne și importante spitale din Moldova. Așa cum am promis încă de la început. Când am venit pe scaunul de președinte al Consiliului Județean Neamț, am spus că Sănătatea va fi una din prioritățile mele, pentru că aici, la Neamț, avem medici foarte buni și putem avea un spital județean care să ofere servicii medicale de calitate cetățenilor din județul Neamț”.

În mod normal hotărârea ar trebui abrogată, dacă nu cumva acest lucru s-a făcut în virtutea inerției. Important este că, cel mai probabil, nu s-au cheltuit bani inutil pentru studiile generate de respectivul act al Consiliului Județean Neamț, (V.B.)

 

 

adolescenteen news

3 COMENTARII

  1. Este o fantasma a respectivului care incearca o promisiune mai gogonata decat oricare alta. Abia reusesc sa peticeasca o jumatate de podet si el vrea un spital judetean nou? Chiar daca ar incepe un asemenea proiect, el nu apuca sa-l vada construit (in functie sau in libertate). Un astfel de edificiu necesita 5-6 ani in varianta optimista si in conditiile asigurarii eesurselor financiare fara intrepere. Folosesc o formula deja consacrata la baietii destepti cu nu stiu ce caracter de urgenta. Nu e decat o smecherie pentru a ocoli licitatiile si pentru a-l incredinta cui trebuie. Dar nici asa nu vor reusi mare lucru. Vin alegerile si trebuie sa iasa cu niste minciuni noi. Nu mai tine.

  2. Stau și mă uit la imagine și nu realizez unde este zona in care o să răsară acest măreț spital.Este in locul celui existent?Se vorbește de o suprafață mult mai mare.In centru vad tot Pietricica,mă gândeam mama ăștia fac in locul cimitirului.Dupa mine,vise Marie,vise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.