”Codrii Neamțului”, colind pe rit vechi, la Zănești

În prima zi de Crăciun pe vechi, Biserica ”Sfântul Nicolae” Zănești a avut musafiri de seamă. A primit în ospeție Ansamblul Focloric ”Codrii Neamțului”, condus de binecunoscutul instructor Sebastian Coroi, care a prezentat un concert de colinde.

Momentul a avut o dublă semnificație: este pentru prima dată când în micuța parohie au poposit oaspeți de o asemenea valoare artistică, apoi părintele paroh Ioan Roman Ceachir, originar din Basarabia, a împlinit două decenii de slujire rodnică la această biserică. La slujba de azi au participat circa 100 de credincioși.

Așezământul este al celor câteva zeci de familii pe rit vechi care fac parte din această parohie și face parte din Protopopiatul Roznov, condus de părintele Vasile Țoc, din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Biserica ”Sfântul Nicolae” mai are un hram, ”Pogorârea Sfântului Duh”, și datează din anul 1945, când au început lucrările de construcție pe un teren donat de monahia Agurița Pascaru. A fost sfințită pe 11 martie 1946. (Marius ANGHEL)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.