Consiliul Județean, proiect vital pentru Piatra Neamț: ”Reabilitarea aducțiunii de apă potabilă la Piatra Neamț”

pietricica turism

În ședința ordinară din ianuarie a Consiliului Județean Neamț apare un proiect promovat de Ionel Arsene, care, dacă va fi realizat, va rezolva o problemă care trebuia de mult finalizată la Piatra Neamț. Este vorba despre reabilitarea aducțiunii de apă potabilă a municipiului, care la un moment dat, pe strada Petru Movilă, nu s-a putut realiza din suprapunerea incompetentă a două programe europene incompatibile unul cu altul.

De data aceasta se propune tema de proiectare ca prim pas, urmată apoi de înscrierea pe lista programului PNDL. Lucrarea, când va fi făcută, va afecta străzile Petru Movilă și B-dul Decebal, , strada Burebista, străzile Molidului, Verii, Cârloman, Argeș, Florilor, Oituz, Alexandru cel Bun, Petru Rareș și Ape Minerale, până la rezervorul R3.  Practic, va fi schimbată conducta principală, din oțel și fontă,care a fost instalată în 1964 cu unam formată din sistem de țevi PAFSIN, mai ușoare și mai rezistente la coroziune. Acestea au o durată de viață de 50 de ani și sunt prezentate ca fiind mai sigure în cazul transportului de fluide fără pierderi.

Valoare  estimată a investiției ar fi de 24. 245.690 lei, valoare cu TVA inclus, din care valoarea documentațiilor tehnico-economice este de peste 200.000 fără TVA.

Pentru municipiu, pe lângă disconfortul dat de șanțurile de pe aceste artere, unele extrem de circulate,ar însemna rezolvarea unei situații care oricând poate genera avarii majore și o scădere a pierderilor de apă.

Nu ne rămâne decât să sperăm că lucrarea nu se va bloca după cheltuirea banilor pe diverse studii și chiar se va realiza.

(V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.