Fiscul vrea să vândă prin agențiile imobiliare

Modul cum sunt vândute bunurile confiscate va fi modificat. Fiscul vrea să valorifice aceste bunuri într-un timp mai scurt decât până acum. Procedurile în vigoare de ani de zile, cu vânzări prin magazinele proprii, prin bursele de mărfuri, prin licitații publice, sunt acum considerate destul de greoaie și ineficiente.

Un proiect de ordonanță propune ca valorificarea bunurilor intrate în proprietatea privată a statului să se poată face și ”prin agenții imobiliare, case de licitații, site-uri specializate în promovarea și vânzarea de bunuri prin mijloace electronice, prin licitații online sau magazin online, brokeri în domeniul pieței bursiere”. Această modificare a art. 9 din OG 14/2007 este doar una din cele incluse în proiectul aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Dacă ordonanța va fi adoptată, noua procedură de valorificare prin terți va fi stabilită exact prin ordinul președintelui Agenției de Administrare Fiscală. Unul din argumentele invocate pentru schimbarea propusă ține de urgentarea valorificării, potrivit notei de fundamentare.

Un alt aspect ce ar urma să fie modificat se referă la data de început și de sfârșit pentru licitația publică. Se propune ca procedura să fie considerată deschisă din momentul publicării primului anunț de organizare a licitației publice și să fie declarată închisă la data adjudecării bunului prin licitație publică, sau oricând organul de valorificare decide schimbarea metodei de valorificare. De asemenea, procedura de valorificare prin licitație publică a bunurilor imobile intrate în proprietatea privată a statului prin confiscarea penală se consideră încheiată după trei licitații publice fără adjudecare.

Proiectul mai propune schimbarea procedurii de evaluare a bunurilor ce vor intra în proprietatea privată a statului, motivat de faptul că actuala procedură duce la întârzierea valorificării acestor bunuri. (C.I.)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.